Parlem amb l’Enric, soci d’ACAPPS i escenògraf Perquè… protagonitza Boira a les orelles, l’obra que parla de la seva sordesa

Parlem amb l’Enric, soci d’ACAPPS i escenògraf Perquè… protagonitza Boira a les orelles, l’obra que parla de la seva sordesa

Com es viu la sordesa i com ho viu l’entorn d’una persona amb sordesa?

Boira a les orelles és una obra intensa. Amb humor, amb crítica i amb molta ironia, parla de la sordesa, de la discapacitat i de la necessitat de normalitzar-la, potser sense donar-hi tantes voltes, com ho fa el mateix Enric, que és el protagonista real de l’obra.

Boira a les Orelles ens parla de l’acceptació de la sordesa a través de la experiència viscuda per l’Enric Romaní, l’escenògraf de la companyia Els Pirates Teatre i soci d’ACAPPS. L’obra és el resultat de fusionar el teatre intimista, reflexiu, amb humor i, fins i tot, música, amb el documental audiovisual -subtitulat- que s’emet fragmentat al llarg de l’obra i en què ens parla l’Enric, la seva mare i germana, la logopeda de quan era petit, la seva primera parella i la seva parella actual.

I quina és la història de l’Enric?

La d’un noi barceloní de 36 anys que ha estudiat arquitectura i que ara és escenògraf de la companyia Els Pirates Teatre, que és pare i que té una germana bessona. Apassionat des de petit per la música, toca el piano i reconeix que no canta bé, tot i que li agrada cantar.

I que té sordesa profunda. Diagnosticada als 5 anys, els seus pares, músics, van optar perquè és comuniqués en llengua oral enlloc d’amb llengua de signes. Va fer logopèdia de petit; té un molt bon record de la infantesa, ha viscut sense pors i ha encaminat la seva vida cap a on ell volia. És una persona vital i positiva que, com el seu entorn, accepta la sordesa com una part del seu ser però no com un tot.

Boira a les orelles és una obra de creació col·lectiva d’Els Pirates Teatre que parla, en essència, de l’acceptació, la convivència, els prejudicis i el desconeixement profund que tenim de la discapacitat.

Dirigida per Adrià Aubert. Interpretada per Laura Pau, Bernat Cot i Lluna Pindado. Escenografia d’Enric Romaní.

A ACAPPS, després de veure l’espectacle, en vam parlar amb l’Enric Romaní i amb l’Adrià Aubert, el director de l’obra. Ells ens expliquen, cadascú des de la seva perspectiva, com han viscut l’obra i com, Boira a les Orelles, ha nascut de la necessitat compartida d’explicar i donar a conèixer la sordesa des de l’òptica de la primera persona, l’Enric, i del seu entorn, els i les companys/es de la companyia i família:

L’obra, estrenada al gener, ha estat un èxit. Per això, si encara no heu pogut veure l’espectacle, han obert noves sessions sessions per al maig i juny. Les entrades ja estan a la venda:

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *