Terrassa comptarà amb 15 nous bucles magnètics als espais municipals de la ciutat

Terrassa comptarà amb 15 nous bucles magnètics als espais municipals de la ciutat

L’Ajuntament de Terrassa instal·larà 15 bucles magnètics a les oficines d’atenció al públic i altres equipaments de la ciutat. A més, l’Oficina tècnica per a la Promoció a l’Accessibilitat disposarà de dues unitats per tal de donar un servei de préstec de bucles magnètics per a qui ho requereixi.

D’aquesta manera, el consistori vol millorar l’accés a la comunicació a les persones amb sordesa. Actualment, i degut a les mesures de protecció per la Covid19, les persones amb discapacitat auditiva tenen més problemes de comunicació, ja que no poden llegir els llavis degut a l’ús de mascaretes i les màmpares instal·lades en molts espais d’atenció ciutadana disminueixen l’acústica.

Des de la Federació ACAPPS, i en el marc de la campanya #NoEnsDeixisFora, hem demanat a les administracions locals la instal·lació del bucle magnètic en els serveis d’atenció a la ciutadania i equipaments municipals, ja que el bucle millora la qualitat del so que arriba a la pròtesis auditiva, audiòfons i/o implants coclears. Una altra de les reivindicacions de l’entitat és l’ús de mascaretes transparents per atendre les persones amb sordesa per facilitar que puguin llegir els llavis.

ESPAIS QUE TINDRAN BUCLE A TERRASSA A PARTIR DEL FEBRER:

A partir del mes de febrer, la ciutadania de Terrassa disposarà del servei de bucle magnètic als següents equipaments: 

Espais culturals i turístics

    • Casa Alegre de Sagrera
    • Casa Soler i Palet 
    • Seu d’Ègara 
    • Castell Cartoixa de Vallparadís 
    • Masia Freixa
       
Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC)

    • OAC2 – Av. Barcelona, 180 (CC Montserrat Roig)
    • OAC4 – Av. À. Sallent, 55 (CC Maria Aurèlia Capmany)
    • OAC5 – Pl. de la Cultura, 5 (CC Avel·lí Estrenjer)
    • OAC6 – Rambla Francesc Macià, 189 (CC President Macià)
    • L’OAC de la plaça Didó ja disposava anteriorment d’un bucle magnètic de taula

Altres oficines municipal d’atenció personalitzada 

    • Oficina d’atenció ciutadana de l’àrea de Territori i Sostenibilitat (c/ Pantà 20)
    • Oficina d’Habitatge (c/ Pantà, 30)
    • Seu dels Serveis Socials (av. de les Glòries Catalanes, 3) 
    • Edifici Els Telers (c/ Sant Leopold, 33).

Des de la Federació ACAPPS col·laborem amb l’Oficina de Promoció a l’Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i aplaudim la iniciativa adoptada en pro de la inclusió de les persones amb sordesa, al mateix temps que animem a que altres administracions locals adoptin mesures d’accessibilitat a les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *