El citomegalovirus, primera causa de sordesa no hereditària en infants

El citomegalovirus, primera causa de sordesa no hereditària en infants

Un de cada 200 infants neix amb citomegalovirus primera causa de sordesa no hereditària en infants, com en Biel. Es tracta encara d’una malaltia molt desconeguda. En els últims mesos hi ha hagut avenços importants en el tractament, i alguns hospitals han començat cribratges per detectar el virus i combatre’l de manera precoç.

A Hospital Sant Joan de Déu Barcelona han decidit fer la prova a tots els neonats per detectar asimptomàtics. Clàudia Fortuny, responsable de la Unitat d’infeccions de l’hospital, explica a TV3 que els assajos clínics han demostrat que el tractament d’aquests nens durant els primers 6 mesos millora el pronòstic, sobretot audiològic.

La Esther Mayech i en Juan Alfonso, família sòcia d’ACAPPS, expliquen la seva experiència, l’experiència d’en Biel. No va ser diagnosticat fins que va perdre progressivament l’audició. Com explica la família, si se l’hagués diagnosticat en néixer i amb tractament, el pronòstic audiològic hauria estat diferent i haurien estat més preparats per afrontar-ho.Per això, des de la nostra entitat creiem sempre que tots els passos i avenços mèdics, amb proves de detecció i tractament precoç, són sempre una bona notícia

N’han parlat a TV3 informatius:

El citomegalovirus, primera causa de sordesa no hereditària en infants, però encara un gran desconegut

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *