Això és inclusió: el Teatre Goya, el Teatre Condal, la Villarroel i el Teatre Romea amb bucle magnètic

Això és inclusió: el Teatre Goya, el Teatre Condal, la Villarroel i el Teatre Romea amb bucle magnètic

Notícies com la d’aquest titular confirmen que, encara que sigui gradualment, Catalunya està avançant en les mesures d’accessibilitat a la comunicació per a les persones amb sordesa. Una reivindicació del col·lectiu per poder viure amb plena inclusió les diferents facetes de la vida, l’educativa, la laboral, la social i també la cultural.

Celebrem que ara sigui el Grup Focus qui hagi anunciat la instal·lació ara del bucle magnètic als seus teatres: el Teatre Goya, el Teatre Romea, el Teatre Condal i La Villarroel. A més, totes les funcions comptaran també amb el so de sala amplificat. Això vol dir que ja no hi haurà funcions acccessibles específiques sinó que totes les funcions comptaran ja amb mesures d’accessibilitat a la comunicació.

Des de la Federació ACAPPS incidim en la responsabilitat, tant de l’administració pública com del sector privat, d’incloure mesures d’accessibilitat com el bucle magnètic als equipaments educatius, socials i culturals; tal i com obligarà el Codi d’Accessibilitat de Catalunya per garantir la plena inclusió de les persones amb sordesa.

QUÈ ÉS, COM FUNCIONA I PER QUÈ SERVEIX?

  1. El bucle magnètic és un dispositiu que millora la qualitat del so que arriba a la pròtesis auditiva -audiòfon i/o implant coclear- de la persona amb sordesa.
  2. L’únic que ha de fer la persona per beneficiar-se de l’ajuda del bucle magnètic és posar en la posició T el seu audiòfon i/o implant coclear.
  3. Tots els espais són aptes a tenir un bucle magnètic: teatres com hem vist però també auditoris, sales de reunions, punts d’atenció al públic, guixetes, aules, biblioteques,…
  4. La persona usuària d’audiòfons i/o implants coclears pot conèixer si un espai té bucle magnètic perquè estarà senyalitzat amb aquesta icona:

AIXÒ ÉS INCLUSIÓ: #NoEnsDeixisFora

Per a dubtes i/o per a més informació, posa’t en contacte amb el nostre Servei d’Accessibilitat a la Comunicació i t’atendrem:

accessibilitat@federacioacapps.org tel. 93 210 55 30

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *