Segueix la discriminació cap a les persones amb sordesa: el govern ajorna l’ampliació de la cobertura dels audiòfons més enllà dels 26 anys.

Segueix la discriminació cap  a les persones amb sordesa: el govern ajorna l’ampliació de la cobertura dels audiòfons més enllà dels 26 anys.

Després dels 26 anys les persones amb sordesa ja no tenen dret a la cobertura sanitària pels audiòfons, la pròtesis auditiva que els permet sentir. Es tracta de la única pròtesis externa de la Cartera Ortoprotètica del Sistema Nacional de la Salut amb una discriminació injustificada per raó d’edats: actualment, als 26 anys.

Recentment, preguntats pel Grup Popular al Senat, el Govern va respondre que el el Ministeri de Sanitat no es planteja ampliar de moment la cobertura de la prestació dels audiòfons més enllà dels 26 anys, fins que aquesta prestació no hagi arribat a totes les persones sordes amb aquesta edat. Tampoc es va a ajustar la prestació a la situació de beneficiari per així restituir en cada cas la funcionalitat afectada, ja sigui unilateral o bilateral (la pèrdua auditiva en una o dues oïdes), d’acord amb la demanda de la Confederació FIAPAS, de la qual en som entitat membre.

Des de la Federació ACAPPS i conjuntament amb FIAPAS, seguirem treballant per defensa el dret de totes les persones amb sordesa a poder sentir i acabar amb qualsevol tipus de discriminació en la prestació sanitària ortoprotètica i aposta perquè les pròtesis auditives, com a tractament bàsic de la sordesa, siguin abordades com a prestació del Sistema Nacional de Salut en les mateixes condicions que es troben la resta de productes de la seva mateixa naturalesa i consideració, sense discriminar per cap raó als seus usuaris.

informacions relacionades

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *