Els audiòfons, finançats des d’aquest any fins als 24 anys

Els audiòfons, finançats des d’aquest any fins als 24 anys

Arribem aquest any a l’ampliació, fins als 24 anys, de la cobertura sanitària dels audiòfons. Una ampliació que acabarà l’any vinent, el 2023 i en els 26 anys, segons l’acord pres el 2018 pel Consell Interterritorial de la Salut.

Recordem que va ser el 2018 quan es va acordar l’ampliació, de forma gradual en el límit d’edat per tenir finançats els audiòfons, passant dels 16 anys als 26. Aquest és el finançament que l’estat atorga a les comunitats autònomes, que són les encarregades de gestionar-ho.

Tot i que gràcies al treball en incidència i conjuntament amb la Confederació FIAPAS, vam aconseguir l’ampliació de deu anys per tenir finançats els audiòfons, des de la Federació  ACAPPS seguim defensant i treballant per al reconeixement d’aquest dret sense cap límit d’edat.

Les pròtesis auditives (audiòfons i implants coclears) han de ser tractades com un DRET de totes les persones amb sordesa, amb independència a la seva edat i/o condició econòmica #SentimiParlem

És preocupant que els audiòfons siguin la ÚNICA pròtesis externa de tota la cartera ortoprotètica amb límit per raó d’edat. La sordesa no desapareix i la necessitat de la pròtesis auditiva, tampoc: s’ha de garantir al llarg de tota la vida de la persona amb sordesa ja que és essencial en el seu itinerari vital. Els audiòfons han de ser una prestació universal per a qualsevol persona amb sordesa que així li indiqui el/la seu/va metge/ssa otorinolaringòleg/a.

Des de la Federació ACAPPS ens reafirmem amb aquest posicionament i continuarem la nostra tasca d’incidència fins a assolir-ho.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *