El Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona no s’atura. El treball d’ACAPPS amb la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent, tampoc

El Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona no s’atura. El treball d’ACAPPS amb la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent, tampoc

El Pla d’accessibilitat universal de Barcelona 2018-2026 continua endavant, ara ja en la recta final de planificació i implamentació a través de l’estratègia Barcelona per a l’Accessibilitat Universal 2022-2030 presentat el passat 3 de desembre amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Per arribar a aquesta fase, ja s’ha realitzat la primera, el diagnòstic, i la segona, les solucions tipus. Des d’ACAPPS, i en representació a les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral, hi hem participat directament com a entitat membre de la la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI), membre de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Gràcies a la col·laboració de persones amb sordesa voluntàries d’ACAPPS, hem traslladat les necessitats col·lectiu per dissenyar solucions tipus d’habitatges i de mercats municipals que contemplin, des de la fase inicial de disseny, mesures d’accessibilitat a la comunicació com, entre altres, la necessitat d’implementar bucles magnètics, que milloren el so que arriba a l’audiòfon i/o bucle magnètic de la persona amb sordesa.

Ara hi seguim treballant, en el marc  de la XAVI, per implementar l’accessibilitat en la manera de fer de les diferents àrees i districtes de l’Ajuntament de Barcelona incorporant l’accessibilitat des del minut 1 de qualsevol actuació o projecte, que permeti donar compliment a la normativa vigent sobre accessibilitat. 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *