Com és la cirurgia d’un implant coclear? Perdré les restes auditives? Audiòfon o implant coclear?

Com és la cirurgia d’un implant coclear? Perdré les restes auditives? Audiòfon o implant coclear?

Responem a aquestes i altres qüestions amb l’equip de professionals d’Otorrinolaringologia de l’Hospital de Sant Pau.

Tant si sou una família amb un/a fill/a diagnosticat/da d’hipoacúsia o ets un/a adult amb sordesa, des de la Federació ACAPPS volem acompanyar-vos i donar respostes a totes les preguntes que tingueu sobre la sordesa, sobre els audiòfons i els implants coclears, sobre la rehabilitació auditiva i la logopèdia.

Quan ens confirmen que el nostre fill/a té sordesa, quan creiem que un familiar o nosaltres mateixos estem perdent audició o quan ens adonem que l’audiòfon no ens és suficient i ens plantegem l’opció de l’implant coclear. Totes aquestes situacions, quan les vivim, ens generen dubtes, neguits i, fins i tot, pors. Necessitem respostes, ràpides i de fonts fiables i sovint la cerca,  en la dimensió d’internet, no és fàcil.

Per això des d’ACAPPS impulsem una nova iniciativa  Sordesa: DonemRespostes. Un nou espai al nostre web acapps.org per consultar en cas de dubtes i de necessitat de més informació. Per això serà un espai col·laboratiu i possible amb  l’acompanyament dels i de les professionals de referència de cada àmbit que tractem. Volem que siguin respostes i informació especialitzada, fiable i a càrrec dels metges/sses otorrinolaringòlegs/ues, logopedes, audioprotetistes, psicòlegs/gues i altres especialistes.

Amb motiu, a més, de la celebració del Dia Internacional de l’Implant Coclear, aquest divendres 25 de febrer,volem compartir especialment les respostes mèdiques als dubtes més habituals entorn l’implant coclear.

#DonemRespostes : La sordesa i les pròtesis auditives

Ara us presentem la primera sèrie de preguntes i respostes amb l’equip de professionals de la secció d’Otologia de l’Hospital de Sant Pau. Amb el Dr. César Orús i el seu equip, hem parlat de la sordesa, de la necessitat de l’estudi genètic, dels audiòfons i de tot el procés de l’implant coclear.

El Dr. César Orús, cap clínic de la Secció d’Otologia i Otoneurologia de l’Hospital de Sant Pau, dóna resposta als següents dubtes:

Tipus de sordesa i repercussions
Quines repercussions tenen els diferents tipus de sordesa?
Com és una unitat d’implants coclears?
Com és la cirurgia d’un implant coclear?
Perdré les restes auditives si m’implanto?
Quina durada i quin manteniment té un implant coclear?

L‘Elisenda Roig és la logopeda de la Secció d’Otologia i Otoneurologia de l’Hospital de Sant Pau. Es sent de forma immediata un cop activat l’implant coclear? En què consisteix la rehabilitació auditiva? Ens en dona les respostes:

Com i quan es comença a sentir amb l’implant coclear?
Com és la rehabilitació després d’implantar-se?

L’equip de la Unitat d’Implants Coclears de l’Hospital de Sant Pau és un equip multidisciplinar. Cada professional té un paper clau en el procés. Per conèixer-los i apropar-nos a la seva tasca hem parlat amb la Dra. Julia de Juan i el Dr. Albert Pujol; amb la Dra. Esther Pousa, psicòloga clínica, amb la Dra. Maria del Prado, sobre l’estudi genètic, i amb Estefania Rube i Paula Segade, tècniques audioprotetistes. 

Consulta, aquí, totes les preguntes, totes les respostes, en els vídeos subtitulats de la nova secció #DonemRespostes

|Com a entitat referent a Catalunya de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral i de les seves famílies ampliarem aquesta secció que és possible gràcies al suport del departament de Salut.

| Des d’ACAPPS volem reconèixer i agrair especialment als i les professionals del Servei d’Otorrinolaringologia i Patologia Cervico Facial de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona que han col·laborat de forma voluntària en el projecte.


Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *