Manresa i La Pobla de Segur: properes poblacions on sensibilitzarem sobre com actuar davant la pèrdua auditiva

Manresa i La Pobla de Segur: properes poblacions on sensibilitzarem sobre com actuar davant la pèrdua auditiva

Des d’ACAPPS oferim un cicle de xerrades de prevenció i sensibilització entorn la pèrdua auditiva que realitzem a casals cívics d’arreu de Catalunya. Les properes tindran lloc al Casal Cívic de la Pobla de Segur, el 31 de maig; i al casal cívic de Manresa, l’1 de juny.

En aquestes xerrades, a càrrec de Domingo Reina, treballador social i tècnic d’accessibilitat d’ACAPPS, expliquem la importància de detectar la pèrdua d’audició, l’ús de pròtesis auditives, els audiòfons o implants coclears i, sobretot, de totes aquelles mesures d’accessibilitat que us facilitaran l’accés a la comunicació.

PER A LES PERSONES QUE HEU PERDUT O ESTEU PERDENT AUDICIÓ: Conèixer bé el vostre audiòfon o implant coclear i totes les opcions de connectivitat que ofereix amb altres dispositius. Conèixer també la posició “T” per accedir al bucle magnètic. I conèixer exactament què és el bucle magnètic i on n’hi ha:  el bucle magnètic o l’emissora FM millora el so que arriba al teu audiòfon o implant coclear.
Conèixer que, així com  veieu un programa televisiu subtitulat, també podeu anar a una xerrada o a una obra de teatre amb una pantalla on se subtitularà allò que s’està dient en directe. Mesures que et permetran accedir a la informació i viure una vida laboral, social i cultural plena,

PER A LES VOSTRES FAMÍLIES: Convidem també a la vostra família (parella, fills/es, amistats,…) a la xerrada. A ells els explicarem com poden comunicar-se millor amb vosaltres. Petites pautes per millorar la comunicació amb vosaltres, fent-ho tot més fàcil i que es traduiran en una relació més sòlida i respectuosa.

També us orientarem d’altres suports que, des de l’associació, oferim en aquests moments: l’acompanyament emocional, grups de suport i cursos de rehabilitació auditiva i per aprendre a llegir els llavis.  Des de l’associació oferim aquesta orientació i suport integral per dotar la persona de nous recursos perquè recuperi la comunicació amb el seu entorn, millorant el seu benestar i autonomia personal.

A la Pobla de Segur:

DATA | Dimarts 31 de maig, de 17:00 a 18:30

LLOC| Casal Cívic de la Pobla de Segur (avda. Sant Miquel del Pui, 64. La Pobla de Segur)

ACCESSIBILITAT | Hi haurà subtitulació en directe de la xerrada i bucle magnètic.

A Manresa:

DATA | Dimecres 1 de juny, de 17:00 a 18:30

LLOC| Casal Cívic de Manresa (c. de la Circumval·lació, 60. Manresa).

ACCESSIBILITAT | Hi haurà subtitulació en directe de la xerrada i bucle magnètic.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *