Mercè Batlle, elegida nova presidenta del COCARMI, principal plataforma de la discapacitat a Catalunya de la qual en som entitat membre
Mercè Batlle pren el relleu en el càrrec a Antonio Guillén Martínez, que ha ocupat la presidència els últims vuit anys. Des de la Federació ACAPPS, entitat membre del COCARMI des dels seus inicis, agraïm enormement a Antonio Guillén tota la tasca feta en representació i defensa dels drets de les persones amb discapacitat al capdavant de la plataforma. També volem donar la benvinguda a la Mercè Batlle, amb qui obrim una nova etapa del COCARMI des d’on les entitats continuarem, juntes, fent arribar la veu de la discapacitat i la salut mental per avançar en la plenaa inclusió del col·lectiu.
Mercè Batlle Amorós va ser escollida el 27 de juny i per unanimitat, nova presidenta del Comitè Executiu del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI). En les seves primeres declaracions com a presidenta, Batlle va dir que “hem de treballar per assolir un discurs plural i cohesionat i esdevenir plataforma representativa dels diferents col·lectius, deixant palès que tots som únics”, i sempre “respectant i garantint l’autonomia i independència de totes les entitats membres”.
Més enllà del propi sector, Batlle vol, durant la seva legislatura, “consolidar el COCARMI, que trobi el seu encaix amb les noves representativitats sectorials que han anat sorgint i sigui capaç que en totes les seves reivindicacions i actuacions incorporin la veu de la discapacitat i la salut mental”.
Per la seva banda i a tall de comiat, Antonio Guillén va fer un breu balanç de les seves dues legislatures com a màxim referent del Comitè, una “etapa complicada” però amb algunes fites, com la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), l’inici de les reunions del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat o la incorporació de noves entitats. Guillén es va referir també a la paralització de serveis arran de la pandèmia ocasionada per la COVID19 i als recurrents problemes de finançament de les entitats, “amb les seves conseqüències en les relacions amb les administracions”. En la mateixa línia va mencionar, entre les assignatures pendents, el finançament del mateix COCARMI, imprescindible perquè pugui exercir el seu “lideratge” al sector de la discapacitat i mantenir la seva acció davant del Govern.
Primera presidenta del COCARMI
La presidència de Batlle significa la introducció de diverses novetats en la història del COCARMI. La que fins ara era tresorera de l’entitat s’ha convertit en la primera dona al capdavant del Comitè. Batlle, mare de la Mercè, una noia amb pluridiscapacitat, és també presidenta de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), una entitat a la qual ha donat un fort impuls i visibilitat.
Entre els objectius i projectes de Batlle pel COCARMI de cara als pròxims anys figuren vetllar pel compliment de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i recuperar l’agenda de reunions amb els diferents organismes i administracions, així com reforçar les aliances amb altres entitats.
Sota el seu mandat, el COCARMI celebrarà l’any que ve els seus primers 25 anys de vida i farà balanç de les fites aconseguides durant aquest primer quart de segle.
El nou Comitè Executiu es completa per Raimon Jané (ACAPPS), Frederic Crespo (COCEMFE Catalunya), Carles Campuzano (DINCAT), Glòria Canals (DOWN Catalunya), Albert Carbonell (ECOM), Neus Payerol (Federació Catalana d’Autisme), Josep Maria Solanellas (FECETC), Antonio Cabrera (FEDER), Albert R. Casellas (FESOCA), David Bernardo (ONCE Catalunya) i Eva Barta (SMC).
Font: COCARMI
Recommended Posts
Fent realitat una cultura accessible
21 gen. 2025 - ACAPPS, Accessibilitat, acompanyament, aliances, cultura, Inclusió, sordesa
Novetats al Pla de Treball de la Federació ACAPPS per al 2025
08 gen. 2025 - Accessibilitat, drets, Federació ACAPPS, Incidència política, investigació, Recerca, sordesa, Territori
Més recursos per a la incidència política
08 gen. 2025 - drets, Incidència política, Inclusió, investigació, Recerca, sordesa