Comencem nova temporada amb el millor teatre accessible i inclusiu a les persones amb sordesa

Comencem nova temporada amb el millor teatre accessible i inclusiu a les persones amb sordesa

Fa anys que des d’ACAPPS treballem perquè la cultura també sigui accessible a les persones amb sordesa. Perquè actualment hi ha recursos i solucions accessibles que fan possible que una persona amb pèrdua auditiva pugui anar i disfrutar del teatre.

Entre aquestes mesures, cal tenir molt presents el bucle magnètic, que millora el so que arriba a l’audiòfon i l’implant coclear i que s’instal·la als auditoris i teatres, entre molt altres espais. També els subtítols que, com a la televisió, ajuden a la persona amb sordesa a seguir els diàlegs de l’obra: el teatre i qualsevol acte amb directe pot comptar amb subtítols en directe que es projecten en una pantalla.

Aquestes mesures són accessibles a tot el col·lectiu i permeten que, prop del 98% de persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral, parlant, puguin accedir a tots els continguts de forma autònoma.

Des del projecte Teatro Accesible promouen funcions accessibles arreu del territori. Per aquest mes, no us perdeu les següents propostes:

L’Oreneta. Teatre Auditori Llinars del Vallès (17 de setembre, 20:00)

Ronda Sant Antoni, 19. Llinars del Vallès.

DE QUÈ VA? La senyora Amèlia, una professora de cant, rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare morta recentment. Ben aviat descobrim que la cançó triada, “L’Oreneta”, té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista que va patir la ciutat l’any anterior a un local d’ambient LGTBI.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades a partir de la segona meïtat del pati de butaques per tenir una millor visibilitat dels subtítols).


Cigarreras. Teatre Auditori Sant Cugat (25 de setembre, 19:00)

pl. Victòria dels Àngels. Sant Cugat.

DE QUÈ VA? Basat en La Tribuna d’Emilia Pardo Bazán. Una proposta dramatúrgica audaç que, amb set actrius en escena, conjuga el to propi d’un drama individual i col·lectiu com La Tribuna, amb altres més frescos i lleugers, inclús còmics per moments, tan característics de la narrativa d’Emilia Pardo Bazán.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades a partir de la segona meïtat del pati de butaques o les zones de butaques dels pisos 1 i 2).


De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda?. Teatre Auditori Granollers (1 d’octubre, 20:00)

Torres i Bages, 50. Barcelona.

DE QUÈ VA? Els membres de La Calòrica tenien ganes d’obrir el meló del canvi climàtic. Feia temps que el tema els travessava i se’ls creuava pel camí quan parlaven de qualsevol cosa: El capitalisme, el canvi climàtic. El populisme, el canvi climàtic. L’emprenedoria, el canvi climàtic.
La companyia no volia explicar una història sobre les seves conviccions ecologistes sinó que volien entendre què és el que fa que no reaccionem amb més contundència. Volien entendre quins motius ens porten a dir una cosa i fer-ne una altra.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades a partir de la segona meïtat del pati de butaques per tenir una millor visibilitat dels subtítols).


Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *