La nova Llei d’Universitats estén la reserva del 5% als estudis de doctorat per a les persones amb discapacitat

La nova Llei d’Universitats estén la reserva del 5% als estudis de doctorat per a les persones amb discapacitat

El Projecte de Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), aprovat pel Congrés i remés al Senat per a segona lectura, ha estès la reserva del 5 per 100 a favor de persones amb discapacitat als estudis de doctorat, que fins ara no tenien establerta aquesta mesura d’acció positiva.

Segons el text legal adoptat per la Cambra baixa, en concret a l’article 31, “les universitats reservaran, almenys, un 5 per cent de les places oferides en els títols universitaris oficials de Grau, Màster Universitari i Doctorat per a estudiants amb discapacitat, en la forma com s’estableixi reglamentàriament”.

D’aquesta manera, s’amplia la quota del 5 per 100 als ensenyaments de doctorat, que no tenien, ja que fins ara només existia per als estudis oficials de grau i màster.

S’atén així una proposta del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) que en forma d’esmena havia elevat els grups parlamentaris i el Govern, a través del Ministeri d’Universitats, durant la tramitació parlamentària de la LOSU.

Des de la Federació ACAPPS ens alegrem d’aquesta nova mesura per facilitar l’accés i la inclusió dels estudiants amb discapacitat a les universitats. També us recordem que a ACAPPS comptem amb la Xarxa d’Estudiants Universitaris amb sordesa que estan treballant activament per promoure un sistema universitari català accessible a l’estudiantat amb sordesa.

Font: CERMI

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *