Aliances que canvien vides: col·laborem amb Oxfam Intermon per a la inclusió laboral de les persones amb sordesa

Aliances que canvien vides: col·laborem amb Oxfam Intermon per a la inclusió laboral de les persones amb sordesa

Des d’ACAPPS estem en constant moviment per trobar noves aliances que ens permetin ampliar la nostra capacitat d’impacte, compartir la nostra mirada i que altres organitzacions se sumin a treballar per la inclusió social i laboral de les persones amb sordesa.

Recentment hem col·laborat amb Oxfam Intermon, amb qui estem en vies de signar un conveni. La darrera acció col·laborativa va ser amb el departament de Recursos Humans d’Oxfam Intermon que, voluntàriament, van fer simulacres d’entrevistes de feina a persones amb sordesa d’ACAPPS en recerca de feina. En parlem amb Oriol Riera, que va entrevistar a la Núria Cepa i la va poder orientar en com preparar-se per a una entrevista de feina. Al mateix temps, era el primer cop que l’Oriol entrevistava a una persona amb sordesa, trencant estereotips i descobrint com facilitar-ne’n la comunicació. Ara, la Núria ha trobat feina com a auxiliar administrativa per RSM Spain Auditores.

Què us va aportar aquest simulacre d’entrevista de feina?

Que ambdues parts puguem aprendre i familiaritzar-se en aquest tipus de pràctica professional per properes situacions reals i especialment permetre a la persona amb discapacitat/ diversitat funcional viure aquest episodis sense una angoixa addicional al que ja habitualment comporten aquest procediments.

Com va ser l’entrevista amb la Núria?

Vaig entrevistar-la i descobrir que sí, que té discapacitat auditiva i visual del 79% però, sobretot, unes ganes enormes de demostrar la seva capacitat i autonomia professional. Coratjosa i molt conscient dels trets que la fan diferent. Unes diferències que lluny de ser percebudes com un impediment i provocar discriminació, haurien de ser copsades com un element positiu i de diversitat en la societat, que lluny de ser enteses com un element de càrrega per les empreses o organitzacions hauríem de veure com un espai d’oportunitats, més accessible i resilient i, per descomptat, com un element transformador d’una societat més igualitària on totes les persones tenim cabuda.

La Núria ha trobat feina recentment com a auxiliara administrativa.

Sí, em reconforta que l’experiència hagi estat útil per la Núria i que li serveixi per encarar futures oportunitats, aquesta vegada ben reals. I també apel·lo a Oxfam Intermón que continuï en aquest camí d’apostar i dedicar recursos dins l’organització per fer del nostre espai de treball un reflex més fidel del que representa la diversitat en el conjunt de la nostra societat.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *