ACAPPS estarà a la 24a edició de FiraGran, del 26 al 28 d’abril a la Farga de l’Hospitalet

ACAPPS estarà a la 24a edició de FiraGran, del 26 al 28 d’abril a la Farga de l’Hospitalet

Un dels trets que ens defineix a ACAPPS és que ens adrecem a les persones amb sordesa al llarg del seu cicle vital, des de la primera infància fins a la vellesa. Per això, per adreçar-nos a les persones grans que han perdut o estan perdent audició i explicar-los els serveis que els oferim, aquest any participarem a la 24a edició de FiraGran, del 26 al 28 d’abril a la Farga de l’Hospitalet.

Què és FiraGran?

Una plataforma per totes les organitzacions, com ACAPPS, que treballen a Catalunya a favor dels drets i d’una vida autònoma i activa de la gent gran.

Un fòrum de participació sobre els temes que més preocupen al col·lectiu i un aparador de serveis, productes i tecnologies adreçats a millorar el benestar i la qualitat de vida de la gent gran.

Què farem ACAPPS a FiraGran?

Una de cada quatre persones majors de 65 anys pateix presbiacúsia, la pèrdua auditiva gradual provocada per l’edat. Una xifra que augmenta fins al 80% de les persones majors de 80 anys. Davant aquesta realitat en augment hi volem ser presents per explicar, de primera mà i amb la veu de persones voluntàries i sòcies d’ACAPPS, el suport i acompanyament que oferim des d’ACAPPS davant la pèrdua auditiva per acceptar-la i per adoptar recursos i eines per fer-hi front per seguir amb una vida autònoma, plena i independent. Des de l’estand d’ACAPPS informarem sobre els serveis que oferim en:

Acompanyament emocional i grups de suport. Un espai on podràs compartir què et passa i com et sents i conèixer persones que han passat per experiències similars a la teva.

Cursos d’entrenament auditiu i per aprendre a llegir els llavis. Perquè l’audició també s’entrena fem cursos per treure el màxim profit dels audiòfons i dels implants coclears i aprendre a sentir-hi de nou. També som l’única associació a Catalunya que oferim cursos per aprendre a llegir els llavis.

Tallers per fomentar l’envelliment actiu. La gent gran mereix viure al 100% i tenir al seu abast oportunitats per seguir aprenent i compartint noves experiències. Per això oferim formacions en noves tecnologies, el Club de Lectura, el CineFòrum, el taller FemMemòria, la xarxa de dones i fins i tot l’autogestió d’un hort urbà.

SIGUES VOLUNTARI/A D’ACAPPS A FIRAGRAN!

Durant els tres dies d’activitat a FiraGran necessitarem un cop de mà, t’hi animes? Juntament amb altres voluntaris/es i professionals de l’entitat compartirem l’estand per donar la informació de l’entitat, explicar-los les nostres activitats i fer-los participar en un concurs que faremper dinamitzar l’activitat. A més, podràs gaudir d’una nova experiència com a participant en una fira adreçada a la gent gran. Acompanya’ns-hi i apunta-t’hi!

M’APUNTO A SER VOLUNTARI/A

PROGRAMA D’ACTIVITATS

A més, promovem una xerrada en el marc de la programació d’activitats dde FiraGran:

DIJOUS 27 D’ABRIL. 17:15 A 18:00

XERRADA L’envelliment i l’audició. Abordatge i solucions per a la pèrdua auditiva en gent gran. A càrrec de Jesús Valero, professor titular de la Universitat Ramon Llull. Tot i que normalitzem que, amb l’edat, la gent gran perdi l’audició és un error no posar-hi solució, amb l’ús d’audiòfons i amb entrenament auditiu. Per això convidarem a Jesús Valero, professor titular de la Universitat Ramon Llull, per parlar-ne’n a fons, de què és i què hi podem fer. El seu estudi sobre presbiacúsia va rebre el Premi FIAPAS 2022.

ACCESSIBILITAT. Hi haurà emissores FM per a les persones usuàries d’audiòfons i implants coclears: permeten que el so t’arribi directament i molt millor això sí, has de tenir activada la posició T del teu audiòfon o implant coclear.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *