ACAPPS estarà a la 24a edició de FiraGran, del 26 al 28 d’abril a la Farga de l’Hospitalet

ACAPPS estarà a la 24a edició de FiraGran, del 26 al 28 d’abril a la Farga de l’Hospitalet

Un dels trets que ens defineix a ACAPPS és que ens adrecem a les persones amb sordesa al llarg del seu cicle vital, des de la primera infància fins a la vellesa. Per això, per adreçar-nos a les persones grans que han perdut o estan perdent audició i explicar-los els serveis que els oferim, aquest any participarem a la 24a edició de FiraGran, del 26 al 28 d’abril a la Farga de l’Hospitalet.

Què és FiraGran?

Una plataforma per totes les organitzacions, com ACAPPS, que treballen a Catalunya a favor dels drets i d’una vida autònoma i activa de la gent gran.

Un fòrum de participació sobre els temes que més preocupen al col·lectiu i un aparador de serveis, productes i tecnologies adreçats a millorar el benestar i la qualitat de vida de la gent gran.

Què farem ACAPPS a FiraGran?

Una de cada quatre persones majors de 65 anys pateix presbiacúsia, la pèrdua auditiva gradual provocada per l’edat. Una xifra que augmenta fins al 80% de les persones majors de 80 anys. Davant aquesta realitat en augment hi volem ser presents per explicar, de primera mà i amb la veu de persones voluntàries i sòcies d’ACAPPS, el suport i acompanyament que oferim des d’ACAPPS davant la pèrdua auditiva per acceptar-la i per adoptar recursos i eines per fer-hi front per seguir amb una vida autònoma, plena i independent. Des de l’estand d’ACAPPS informarem sobre els serveis que oferim en:

Acompanyament emocional i grups de suport. Un espai on podràs compartir què et passa i com et sents i conèixer persones que han passat per experiències similars a la teva.

Cursos d’entrenament auditiu i per aprendre a llegir els llavis. Perquè l’audició també s’entrena fem cursos per treure el màxim profit dels audiòfons i dels implants coclears i aprendre a sentir-hi de nou. També som l’única associació a Catalunya que oferim cursos per aprendre a llegir els llavis.

Tallers per fomentar l’envelliment actiu. La gent gran mereix viure al 100% i tenir al seu abast oportunitats per seguir aprenent i compartint noves experiències. Per això oferim formacions en noves tecnologies, el Club de Lectura, el CineFòrum, el taller FemMemòria, la xarxa de dones i fins i tot l’autogestió d’un hort urbà.

SIGUES VOLUNTARI/A D’ACAPPS A FIRAGRAN!

Durant els tres dies d’activitat a FiraGran necessitarem un cop de mà, t’hi animes? Juntament amb altres voluntaris/es i professionals de l’entitat compartirem l’estand per donar la informació de l’entitat, explicar-los les nostres activitats i fer-los participar en un concurs que faremper dinamitzar l’activitat. A més, podràs gaudir d’una nova experiència com a participant en una fira adreçada a la gent gran. Acompanya’ns-hi i apunta-t’hi!

M’APUNTO A SER VOLUNTARI/A

PROGRAMA D’ACTIVITATS

A més, realitzarem dos tallers en el marc de la programació d’activitats dde FiraGran:

XERRADA Ja no hi sents bé i és a causa de l’edat? Com actuar davant la presbiac´úsia. A càrrec de Jesús Valero, professor titular de la Universitat Ramon Llull. Tot i que normalitzem que, amb l’edat, la gent gran perdi l’audició és un error no posar-hi solució, amb l’ús d’audiòfons i amb entrenament auditiu. Per això convidarem a Jesús Valero, professor titular de la Universitat Ramon Llull, per parlar-ne’n a fons, de què és i què hi podem fer. El seu estudi sobre presbiacúsia va rebre el Premi FIAPAS 2022.

COL·LOQUI Experiències accessibles al teatre i a la cultura amb subtítols i bucle magnètic per a audiòfons i implants coclears. Un dels programes amb més acollida per part de les persones sòcies d’ACAPPS majors de 65 anys és l’oferta cultural que oferim amb el programa Apropa Cultura. Una acurada selecció de funcions de teatre, m´úsica i dansa, a preus reduïts i, sobretot, accessibles. I és que les persones amb pèrdua auditiva poden continuar gaudint del teatre, amb subtítols com a la televisió, i amb el bucle magnètic, una ajuda tècnica que fa que el so arribi molt millor a l’audiòfon o implant coclear, sentint-ho tot més bé.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *