Signem conveni amb el FC Barcelona per a la millora de l’accessibilitat i la inclusió laboral de les persones amb sordesa

Signem conveni amb el FC Barcelona per a la millora de l’accessibilitat i la inclusió laboral de les persones amb sordesa

La presidenta de l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS), Àngels Videla, a vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, van signar ahir un conveni de col·laboració. L’acte es va emmarcar en el Mes de la Diversitat, que se celebra durant tot el mes de maig, com a una de les iniciatives impulsades pel departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del FC Barcelona.

L’acord amb el FC Barcelona té com a finalitat establir les bases de col·laboració per desenvolupar iniciatives, projectes i serveis en el camp de l’accessibilitat per a les persones amb sordesa i les seves famílies. L’aposta per la tecnologia per millorar l’accessibilitat tant en espais físics com digitals de les persones amb sordesa serà un dels punts clau del conveni, que inclourà la subtitulació de peces audiovisuals i fins i tot subtitulacions en directe a actes del Club, entre d’altres. La formació per a treballadors i treballadores o la inserció laboral seran també una prioritat dins de la col·laboració.

D’esquerra a dreta, Elena Fort, vicepresidenta institucional del FC Barcelona, i Àngels Videla, presidenta d’ACAPPS. Fotografia de Marc Graupera.

Una realitat, en dades

Catalunya registra actualment 272.300 persones amb pèrdua auditiva, segons dades d’Encuesta Nacional de Salud (INE). I segons la Comissió per la Detecció Precoç de la hipoacúsia, a l’estat espanyol són 2.500 famílies amb un fill o filla acabat de néixer amb sordesa cada any.

Aquestes dades proporcionades per ACAPPS mostren una realitat patent i amb la qual el Club, compromès amb el reconeixement de la diversitat en totes les seves formes -gènere, orientació sexual, diversitat funcional i cultural- i en tots els entorns, vol implicar-se i donar visibilitat.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *