Es duplica el pressupost perquè les universitats catalanes inverteixin en accessibilitat per als estudiants amb discapacitat

Es duplica el pressupost perquè les universitats catalanes inverteixin en accessibilitat per als estudiants amb discapacitat

Caldrà estar pendents de com s’aplicarà però, per ara, des de la Federació ACAPPS rebem amb satisfacció aquest inici d’any pel que fa a l’accessibilitat a les universitats catalanes. El departament de Recerca i Universitats ha duplicat el pressupost destinat a les universitats catalanes per a l’accessibilitat, incrementant-lo a 400.000€.

D’aquesta manera, les universitats, tant públiques com privades, es poden acollir a la convocatòria Unidiscat que els hi permetrà cobrir fins el 70% dels costos de les actuacions que facin en accessibilitat i reforçar els recursos materials, tècnics i personals que serveixin per millorar l’atenció a l’alumnat amb discapacitat i evitar qualsevol forma de discriminació.

Cada projecte se subvencionarà amb un import màxim de 45.000€ que entre altres es podran destinar a mesures d’accessibilitat a la comunicació oral i receptors de senyals acústics (emissores FM, bucle magnètic) per als estudiants amb sordesa que es comuniquen en llengua oral. També es podrà invertir en materials de desenvolupament tecnològic.

L’impacte d’Apunts en Blanc i el treball en el Pla d’Inclusió i diversitat a les universitats

Des d’ACAPPS vam presentar, el 18 de novembre de 2023, el documental Apunts En Blanc, liderat i protagonitzat per catorze estudiants universitaris amb sordesa d’ACAPPS que reivindiquen un sistema universitari inclusiu i que va aconseguir un gran ressò mediàtic. També estem treballant en el grup de treball d’inclusió i atenció a la diversitat del Consell Interuniversitari de Catalunya, amb el qual vam participar a la jornada del passat 23 de novembre amb membres del sistema universitari català i representants del govern.

Una tasca d’incidència social i política que hem emprès des d’ACAPPS per la inclusió de l’alumnat amb sordesa a la universitat per fer efectiu el compromís d’una universitat inclusiva, canviant-ne el paradigma, escoltant les veus en primera persona dels i de les estudiants i provocant la inversió en les mesures d’accessibilitat adients que responguin a les seves necessitats.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *