El Codi d’Accessibilitat, que entrarà en vigor l’1 de març, obre la reunió del CODISCAT.

El Codi d’Accessibilitat, que entrarà en vigor l’1 de març, obre la reunió del CODISCAT.

Comencem també l’any amb la reunió anual del Consell de la Discapacitat de Catalunya, l’òrgan participatiu que reuneix els representants de les entitats de la discapacitat que aglutina el COCARMI, com la Federació ACAPPS, i el govern català. La reunió. encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, s’ha centrat en l’aprovació del Codi d’Accessibilitat, celebrada per tot el col·lectiu, que entrarà en vigor el 1 de març de 2024. La normativa detalla concretament les mesures necessàries en accessibilitat que han de contemplar tots els entorns, tant públics com privats, per incloure les persones amb discapacitat i acabar amb les situacions de discriminació que es generen per no poder accedir als espais, productes o serveis. En aquest sentit, des de la Federació ACAPPS el Codi d’Accessibilitat és doblement benvingut, doncs hem aconseguit que es tinguin presents les mesures d’accessibilitat a la comunicació oral, com els subtítols, el bucle magnètic i les emissores FM, demandades pel 98% de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral, és a dir, parlant.

El CODISCAT reuneix els i les representants de les entitats del COCARMI, com la Federació ACAPPS, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i és un òrgan per incidir en les polítiques del govern català.

El Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el sistema educatiu inclusiu i els ajuts socials PUA.

En la reunió també s’ha profunditzat sobre altres qüestions que afecten el col·lectiu de les persones amb discapacitat, com la necessitat d’enllestir el Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat el primer trimestre de l’any, l’atenció dels i de les alumnes amb discapacitat com a prioritat per a un país inclusiu i els ajuts socials PUA que el 2023 han permès adquirir productes de suport a 3.988 persones amb discapacitat.

Representants de les entitats del sector social de la discapacitat, entre aquests Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Des de les entitats socials de la discapacitat, vam incidir en què ara la urgència és desplegar el Codi d’Accessibilitat i implementar-lo perquè s’apliqui i sigui una realitat per a les persones amb discapacitat i que cal tenir present, per complir els compromisos, cal recursos i inversió per millorar la qualitat de vida i l’autonomia del col·lectiu, esdevenir un país referent en accessibilitat i amb garantia d’oportunitats reals per a tothom.

Volem assenyalar, també, que el Servei d’Accessibilitat de la Federació ACAPPS va subtitular en directe la reunió.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *