Objectiu 2024: ampliarem l’Observatori amb noves publicacions i informes

Objectiu 2024: ampliarem l’Observatori amb noves publicacions i informes

Com a eina de transparència i de obertura a la participació, publiquem en format d’informes, el coneixement que generem i els posicionaments que la Junta Directiva pren sobre les polítiques públiques, així com les aportacions que fa la Federació a processos legislatius. És l‘Observatori de l’Accessibilitat a la Comunicació Oral de les persones amb sordesa, una secció permanent de l’espai Consulta del nostre web acapps.org.

A més, l’Observatori és un instrument viu: les persones i famílies sòcies d’ACAPPS hi poden participar fent aportacions a documents concrets per si detecteu alguna mancança o algun canvi a proposar.

Per a aquest 2024 ja tenim previstes les publicacions que volem generar i que ara us detallarem. Si voleu participar més directament sobre algun dels documents, perquè en teniu un coneixement específic, una vinculació
professional amb el tema o un interès determinat, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al correu coordinacio@federacioacaps.org
Els documents que emprendrem aquest any seran:

 • Revisió de la traducció de les normes d’accessibilitat d’internet WCAG3
 • Accessibilitat en els processos de justícia restaurativa: si heu viscut un procés d’aquesta mena o en teniu coneixement, si us plau, contacteu!
 • Accessibilitat als centres penitenciaris de Catalunya: si hi teniu relació professional o personal o en teniu coneixement, si us plau, contacteu!
 • Activitat policial dels Mossos d’Esquadra i accessibilitat de la comunicació oral: si en teniu coneixement o relació professional o personal, poseu-vos en contacte amb nosaltres.
 • Sessió per a desenvolupadors de software de transcripció i subtitulació en català. Si us hi dediqueu professional, si us plau, contacteu!
 • Salut emocional i sordesa: arran de l’interès que es va concretar a les darreres jornades, volem fer un material de formació per a professionals de la psicologia. Per això necessitem localitzar persones que hagin necessitat suport emocional professional en moments concrets del seu procés de sordesa i que ens pugueu informar dels/de les professionals que coneixeu que han atès persones amb sordesa i/o les seves famílies. Si coneixeu algun/a professional, si voleu explicar-nos en confidencialitat la vostra experiència, si us plau contacteu!
 • Accessibilitat a l’administració de justícia: actualitzarem els documents per afegir-hi les darreres modificacions legislatives. Si ets una persona amb formació jurídica, professional del gremi, o has de viure un procediment judicial aviat, contacta amb nosaltres!
 • Guies d’aplicació del Codi d’Accessibilitat: amb la doble intenció d’informar als diferents sectors d’activitat de quins canvis han d’incorporar a les seves instal·lacions i maneres de fer i d’informar-vos de quins són els nous drets que us assisteixen a cada
  situació, volem fer una col·lecció de petites guies sobre el Codi d’Accessibilitat de Catalunya. Si us interessa un sector en especial, si us plau contacteu!
 • Glossa de demandes als partits polítics que concorreran a les eleccions catalanes: donat que les eleccions seran d’aquí a un any com a molt, ens comencem a preparar-nos. Volem fer un document perquè els partits polítics coneguin les demandes del nostre col·lectiu i les incorporin al seu programa electoral. Us en mantindrem informades!
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *