El grau de discapacitat per accedir a les beques per necessitats educatives especials es redueix del 33 al 25%

El grau de discapacitat per accedir a les beques per necessitats educatives especials es redueix del 33 al 25%

El grau de discapacitat requerit per accedir als ajuts destinats a estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu (NEE) es redueix del 33 al 25% en la convocatòria de beques per al curs 2024-25, tal i com s’ha publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La convocatòria de beques per al proper curs mantindrà l’ajuda complementària i universal de 400€, destinada a tot l’alumnat amb NEE, independentment del llindar de la renda familiar.

Amb aquest canvi, el ministeri d’Educació vol assegurar l’accés a aquestes ajudes per a l’alumnat amb una discapacitat moderada però amb necessitats de suport igualment significatives per a la seva inclusió. No obstant, part de l’alumnat amb sordesa continuarà sent exclòs d’aquestes ajudes per cobrir les seves necessitats educatives, especialment usuaris d’audiòfons amb sordeses bilaterals moderades i amb sordeses unilaterals severoprofundes.

La proposta i demanda de FIAPAS, de la qual en som entitat membre, al Ministeri d’Educació és que es restitueixin els anteriors criteris d’accés a la convocatòria: fins al 2020 es podia acreditar la necessitat de NEE amb un certificat emès per l’equip d’orientació educativa i psicopedagògica del servei educatiu. Des de la convocatòria per al curs 2020-21 es va instaurar el bàrem del grau de discapacitat que, malgrat que ara es redueixi al 25% del grau de discapacitat, segueix sent un bàrem allunyat del de l’àmbit educatiu que no avalua les necessitats educatives i d’aprenentatge.

Unes necessitats educatives presents en tot l’alumnat amb sordesa, com el suport logopèdic i pedagògic, a les quals les famílies han de fer-hi front i assumir-ne el sobrecost que impliquen.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *