Gran i emotiva sorpresa de la dra. Ma. Antonia Clavería en l’acte d’homenatge d’ACAPPS amb motiu de la seva jubilació

Gran i emotiva sorpresa de la dra. Ma. Antonia Clavería en l’acte d’homenatge d’ACAPPS amb motiu de la seva jubilació

“Dedicar-me a l’otorrinolaringologia m’ha fet molt feliç. La meva professió ha estat el motor de la meva vida. Els meus pacients, els infants amb sordesa, han estat “els meus nens”. Cada família ha estat única i especial. L’Hospital Sant Joan de Déu ha estat casa meva i l’associació ACAPPS, els meus amics”.

Així va descriure la dra. Ma Antonia Clavería la seva trajectòria professional com a cap d’Hipoacúsia i Centre d’Implants de l’Hospital Sant Joan de Déu. Malgrat que, com a metgessa, no s’havia plantejat mai dedicar-se a l’otorrinolaringologia i va ser fruit de la casualitat que comencés aquesta feina, finalment el món de la oïda es va convertir en la seva gran passió. Per això, la dra. Clavería ha viscut amb compromís i vocació cada moment de la seva professió. Per això, a més de la seva professionalitat, ha estat una doctora referent per la seva atenció excepcional de proximitat i d’humanitat.

Més de cent persones van estar presents el divendres 7 de juny a l’acte organitzat per ACAPPS per agrair-li, en un ambient festiu, la seva dedicació i implicació, per felicitar-la i per desitjar-li una més que merescuda jubilació. Un acte que no esperava i que vam aconseguir sorprendre-la en veure que l’esperava un auditori ple de cares conegudes: famílies, professionals i amics i amigues de l’associació.

Durant l’acte vam poder veure la peça audiovisual Gràcies Dra. Clavería, amb missatges d’infants, joves i famílies que ha atès. També vam dedicar una part de l’acte a una tertúlia entre l’Àngels Videla, presidenta d’ACAPPS, la Natàlia Coll, fonoaudiòloga de l’equip de l’Hospital Sant Joan de Déu i la dra. Clavería, on va poder explicar-nos com ha viscut la seva etapa professional. En va destacar la relació propera que ha pogut tenir amb cada família i amb cada infant que ha atès. El gran avanç que ha estat l’implant coclear en el tractament de la sordesa i tot el que ha comportat, que infants i joves amb sordesa puguin sentir-hi i puguin fer coses abans tan inimaginables com tocar un instrument, com han fet els joves integrants de la Jove Orquestra Graeme Clark. Una tecnologia que està segura s’anirà perfeccionant i gràcies a la qual una persona amb sordesa pot tenir una vida plena.

Seguim!

Una altra de les certeses que vam tenir durant l’acte és que la dra. Clavería no ha deixat de treballar per seguir en el seu objectiu de fer visible les persones amb sordesa i normalitzar l’implant coclear. Responent a aquesta necessitat, per ara, té agendada amb la Jove Orquestra Graeme Clark una intervenció en l’auditoria amb el Papa Francesc, al Vaticà, on la JOGC tindrà un minut per interpretar una peça.

De fet, després de la tertúlia van pujar a l’escenari l’Arnau i la Mireia Pozas, la Jade Yunli i l’Adam Hanus de la Jove Orquestra Graeme Clark per obsequiar-nos amb la seva actuació i tot seguit es va lliurar un ram de flors i un pin d’or amb el segell de la il·lustradora i vicepresidenta d’ACAPPS, Marta Capdevila.

La cloenda de l’acte va comptar amb la intervenció de Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS i de la secretària d’Atenció i Participació Sanitària, Carme Bertral, que va destacar la confluència amb la dra. Clavería, compartint amb ella el valor de la proximitat en l’atenció sanitària i de la necessitat del treball en xarxa amb les associacions, com, ambdues, han fet amb ACAPPS.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *