Demanem a Salut que incrementi la dotació d’implants coclears per reduir la llista d’espera de l’Hospital de Sant Pau

Demanem a Salut que incrementi la dotació d’implants coclears per reduir la llista d’espera de l’Hospital de Sant Pau

Seguim treballant, des de la Federació ACAPPS, per donar resposta a les necessitats de les persones amb sordesa. Una de les nostres prioritats és que es garanteixi l’accés als implants coclears i que aquests siguin considerats com una pròtesi indiscutible perquè les persones amb sordesa puguin sentir-hi i, per tant, el seu accés sigui universal, al marge de l’edat o condició econòmica de la persona.

En aquest sentit hem mantingut recentment dues reunions, amb el Dr. Orús, cap d’otorrinolaringologia de l’hospital de Sant Pau, el 18 d’abril, i amb la dra. Carme Bertral, secretària d’Atenció Sanitària i Participació del departament de Salut, el 6 de maig.  Orús ens va informar de l’estat de les llistes d’espera per a l’implant coclear (IC), que se situa a l’any quan, el temps idoni entre que s’és candidat/a a l’IC i es fa la intervenció, hauria d’estar en els quatre mesos.  Com a entitat representant del col·lectiu, ens hem reunit amb caràcter urgent amb Carme Bertral, per traslladar la necessitat de definir un pressupost més acotat a la realitat, incrementant la partida per implants coclears i que faci factible la reducció de les llistes d’espera actuals. Bertral es va comprometre a tractar-ho i valorar la possibilitat d’incrementar la partida d’implants coclears.

Altres qüestions on hem posat l’accent ha estat en la necessitat que es vetlli per a una derivació òptima del/de la jove amb sordesa de l’hospital de Sant Joan de Déu a l’hospital de Sant Pau, on continuaran el seu seguiment.  

Pel que fa a les renovacions de processadors, l’Hospital de Sant Pau té suficient pressupost, segons ens va confirmar el Dr. Orús, per cobrir la demanda.  Recordem que el catàleg ortoprotètic vigent reglamenta que les renovacions es faran sempre que el processador hagi perdut funcionalitat irreparable i tenint en compte la vida mitjana de 84 mesos dels processadors d’implants coclears. Qualsevol problema associat, podeu posar-vos en contacte amb el servei d’atenció a les persones amb sordesa d’ACAPPS. 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *