Vols viure un estiu de teatre inclusiu? Torna el festival Grec amb funcions accessibles a les persones amb sordesa

Vols viure un estiu de teatre inclusiu? Torna el festival Grec amb funcions accessibles a les persones amb sordesa

Fa anys que des d’ACAPPS treballem perquè la cultura també sigui accessible a les persones amb sordesa. Perquè actualment hi ha recursos i solucions accessibles que fan possible que una persona amb pèrdua auditiva pugui anar i disfrutar del teatre.

Entre aquestes mesures, cal tenir molt presents el bucle magnètic, que millora el so que arriba a l’audiòfon i l’implant coclear i que s’instal·la als auditoris i teatres, entre molt altres espais. També els subtítols que, com a la televisió, ajuden a la persona amb sordesa a seguir els diàlegs de l’obra: el teatre i qualsevol acte amb directe pot comptar amb subtítols en directe que es projecten en una pantalla.

Aquestes mesures són accessibles a tot el col·lectiu i permeten que, prop del 98% de persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral, parlant, puguin accedir a tots els continguts de forma autònoma.

El Festival Grec ha estat un dels festivals de Barcelona que, després d’anys reivindicant-ho, es van sumar a la inclusió. Aquest any oferiran les següents funcions accessibles a les persones amb sordesa (dubtes i/o consultes a tiquetrambles@bcn.cat)

Al Teatre LLiure de Montjuïc (pl. Margarida Xirgú, 1. Barcelona)

Hamlet en el plec dels temps (24 i 25 de juliol, 20:30)

DE QUÈ VA? Ocupant un nou cos femení, Hamlet desperta per redescobrir el passat, travessar-lo i transformar-lo: des del patriarcat violent que representa Claudi, el nou i tirànic rei que ha mort el seu pare, fins a les guerres, les morts i la tragèdia mateixa. I mentre repassi la història i quan s’endinsi en el passat, com si travessés un mirall, reviurà la mateixa història de la peça que protagonitza i les moltes maneres en què ha estat portada a escena. Gertrudis i Ofèlia, la mare i l’amant de Hamlet, recuperen protagonisme, com a representants de tot allò que ocupa la ment de la protagonista. Totes tres dones naveguen entre el passat i el present, amb l’aquí i l’ara del teatre com a objectiu.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtítols en català. 

Al Mercat de les Flors (c. de Lleida, 59. Barcelona)

Le pas grand chose (30 de juny i l’1 i el 2 de juliol, 20:00)

DE QUÈ VA? En aquesta conferència-espectacle, Johann Le Guillerm encarna un investigador rebel que es pregunta com pot la ciència afirmar que té les claus per entendre el món si darrere cada cosa que veiem n’hi ha una altra que queda oculta. Potser haurem de recrear el món des de zero partint d’un punt mínim. Demostracions implacables, experiments visuals convincents… Tot, per fer aparèixer un món nou que desafiarà el vostre sentit de la lògica.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtítols en català.


Al Teatre Nacional de Catalunya (pl. de les Arts, 1. Barcelona)

Elizabeth Costello (6 de juliol, 19:00; el 7 de juliol, 18:00)

DE QUÈ VA? Un dels grans noms del teatre europeu menys coneguts als nostres escenaris converteix en muntatge teatral una novel·la de l’escriptor sud-africà John Maxwell Coetzee que planteja qüestions filosòfiques sobre el món dels animals.

ACCESSIBLE AMB: Subtítols en català (adquirir les entrades al per tenir una millor visibilitat dels subtítols).


Al Teatre Romea (c. de l’Hospital, 51. Barcelona)

Tirant lo Blanc (20 de juliol, a les 17:30 i 20:00).

DE QUÈ VA? Partint de la presumpta traïció de la princesa Carmesina amb el jardiner negre Lauseta, resseguim les peripècies del cavaller Tirant quan naufraga a la Mediterrània, just davant de les costes de Barbaria. Aquí, al nord d’Àfrica, de primer sota les ordres de l’Emir i després de bracet amb la també supervivent Plaerdemavida i el rei d’Etiòpia Escariano, comença la lluita de Tirant per cristianitzar l’infidel, tornar a Constantinoble per abraçar Carmesina i alliberar l’imperi de l’amenaça musulmana. Entre l’acció i la memòria, els episodis més èpics de l’intrèpid cavaller Tirant lo Blanc s’entrellacen amb les febleses amoroses que acompanyen els personatges d’aquesta colossal història

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i Subtítols en català


A La Villarroel (c. Villarroel, 87. Barcelona)

Les Mans 27 de juliol a les 17:30 i 20:00

DE QUÈ VA? Aquesta és una història d’amor imperfecta que exposa una difícil pregunta: posaries en joc la teva vida sentimental per salvar el teu projecte somiat?

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtítols en català (adquirir les entrades a la Grada A a partir de la fila 6 per tenir una millor visibilitat dels subtítols).).


Al Teatre Goya (c. Joaquin Costa, 68. Barcelona)

Poncia. 29 de juny a les 20:00

DE QUÈ VA? Enmig d’una tempesta de boira, Poncia, la criada de Bernarda Alba, resa per la mort d’Adela. La casa s’ha sumit en una mar de silenci. Poncia parla sola, però també amb Bernarda i les seves filles. Amb Lolita Flores com a protagonista.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtítols en castellà (adquirir les entrades a la platea, a partir de la segona meïtat).

Al Teatre Condal (av. del Paral·lel, 91)

Macho grita. 6 de juliol a les 17:30 i 20:00

DE QUÈ VA? Comèdia musical que arrenca del mite de Don Juan para indagar en la relació entre el nostre present i el cicle que inaugura l’any 1492. Un apropament personal a la “Reconquesta”, al “descobriment d’América” o a l’expulsió de persones jueves i morisques, per pensar amb humor com es construeix “lo Macho” en aquest territori. 

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades a la zona central a partir de la fila 13 a platea per tenir una millor visibilitat dels subtítols).


Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *