T’has sentit alguna vegada EXCLOSA per manca d’accessibilitat? T’expliquem com identificar i actuar davant de casos de discriminació per la teva sordesa
La SORDESA no pot ser un motiu per quedar-vos fora de cap àmbit: ni laboral, ni formatiu, ni social ni cultural.
Teniu DRET a accedir i participar on vulgueu i/o necessiteu. Teniu dret a demanar mesures d’accessibilitat que ho facin possible. Si no és així, esteu siguent discriminades per la vostra discapacitat.
Et sents identificada amb alguna d’aquestes situacions:
1. Alguna vegada has anat al metge/ssa otorrinolaringòleg/a i t’ha costat molt comunicar-te amb ell/a?
2. Has anat a un equipament que indica que té bucle magnètic i resulta que el bucle no funciona? No has pogut sentir bé amb el teu audiòfon i/o implant tal i com havies esperat?
3. T’han descartat d’un procés de selecció laboral perquè t’han dit queno pots realitzar la feina perquè tens sordesa?
4. Tu també has anat al metge/ssa i no has sentit el teu torn perquè l’han avisat per megafonia?
Si has viscut alguna d’aquestes situacions o d’altres semblants, és que ha estat discriminat/da a causa de la teva sordesa i s’han vulnerat els teus drets.
parlem-ne! el 30 de setembre, en línia
T’INTERESSA: El proper 30 de setembre, a les 18:00, et convidem a una xerrada en que, el David Prujà, coordinador tècnic de la Federació ACAPPS, explicarà com pots fer valdre el dret a l’accessibilitat i a denunciar situacions de discriminació,i les accions que podem fer des d’ACAPPS amb l’ús de recursos com l’Oficina per a la No Discriminació de l’ajuntament de Barcelona, l’Oficina del Síndic de Greuges o la bústia de queixes del Consell de la Discapacitat de Catalunya.
* Aquesta activitat neix dels interessos i treball de la Xarxa de Dones amb Sordesa d’ACAPPS i com a continuïtat dels tallers impartits en discriminació per discapacitat i per gènere els passats 21 de juny i 5 de juliol
Data. Divendres, 30 de setembre a les 18:00.
En línia. Plataforma zoom.
Formulari d’Inscripció.
Amb accessibilitat: la xerrada comptarà amb subtitulació en directe.
Recommended Posts
Presentem la recerca sobre “Salut emocional i sordesa oralista”
21 nov. 2024 - ACAPPS, Accessibilitat, acompanyament, Recerca, salut, sordesa