Tu també en formes part: el 25 de setembre, et convidem a l’acte de presentació de l’Informe (In)accessibilitat ACAPPS 2024
A l‘Escola Oficial d’Idiomes de Terrassa, un alumne amb sordesa ja pot comptar amb una emissora FM per seguir les classes. A IKEA i al RACC han incorporat solucions accessibles per als seus treballadors amb sordesa. La biblioteca Montserrat Abelló ha reparat el bucle magnètic. Els teatres del Grup Focus, el SAT Sant Andreu Teatre i el teatre Poliorama han millorat la subtitulació de les sessions accessibles de teatre.
En tots els casos, un denominador comú: hi ha intervingut el Servei d’Inaccessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS que va aconseguir reparar, el 2023, el 38% de les situacions de discriminació que havien fet arribar persones amb sordesa. A més, hem aconseguit que la solució accessible sigui permanent en un 28% dels casos.
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Sordesa, el proper dimecres 25 de setembre, posarem sobre la taula el dret a poder accedir a qualsevol servei o informació per a les persones amb sordesa. I ho farem presentant situacions viscudes per persones amb sordesa i que han estat explicades al nostre Servei d’Atenció a l’Inaccessibilitat a la Comunicació Oral (SAICO). Un servei que, recordem, teniu a la vostra disposició tot l’any per explicar-nos totes aquelles situacions on necessiteu una mesura d’accessibilitat.
A més, també parlarem d’experiències positives d’empreses i organitzacions que són model en accessibilitat a la comunicació en l’àmbit de la cultura.
PRESENTACIÓ #InformeACAPPS24.
Dimecres 25 de setembre, de 18:00 a 20:00, a l’Espai Línia (carrer Girona, 52. Barcelona). Hi haurà subtítols i bucle magnètic.
el programa
18:00 Benvinguda a l’acte.
Raimon Jané. President de la Federació ACAPPS.
Raúl Moreno. Secretari General de Drets Socials i Inclusió.
18:15 La inaccessibilitat a la Comunicació Oral: Informe ACAPPS 2024
Domingo Reina. Comissionat d’Accessibilitat de la Federació ACAPPS.
Presenta Maria Moñino. Secretària de la Junta Directiva de la Federació ACAPPS.
TORN OBERT DE PREGUNTES
19:00 Taula Bones pràctiques d’accessibilitat a la comunicació oral a la cultura.
Isabel Garcia. Directora de Gestió de Teatres del Grup Focus.
Josep Ferran Vives. Director General de Promoció Cultural i Biblioteques.
Presenta i modera David Prujà. Coordinador Tècnic de la Federació ACAPPS.
TORN OBERT DE PREGUNTES
Continuem recollint més casos!
Si no has pogut realitzar una activitat o has viscut problemes de comunicació per manca de mesures d’accessibilitat, has estat discriminat/da a causa de la teva sordesa i s’han vulnerat els teus drets.
Implica’t en l’activisme per defensar el dret a una comunicació accessible que no deixi fora a ningú: explica’ns tants casos i situacions com vulguis a través d’aquest formulari que també trobaràs, sempre, al nostre web acapps.org
Si explico el meu cas, què farà el SAICO?
Sigui quina sigui la situació on has estat discrimat/da per no tenir accessibilitat, el nostre Servei d’Atenció a la Inaccessibilitat a la Comunicació Oral podrà actuar i donar-te suport:
1. Si és una situació que ja has viscut (per exemple, has anat a un espai amb bucle magnètic i no funcionava), podrem posar-nos-hi en contacte perquè ho resolguin i altres persones amb sordesa no es trobin amb aquesta situació.
2. Si ens ho comuniques amb antel·lació (per exemple, un curs que vols fer però no és accessible), el SAICO pot intervenir, assessorar i actuar perquè l’organització responsable ho resolgui i ho faci accessible.
Generem un moviment que desperta consciències, ciutadanes i polítiques, i que transforma la visió del col·lectiu amb l’objectiu final de donar respostes reals a totes les necessitats de les persones amb sordesa en una societat i un país que vol ser inclusiu.
Recommended Posts
Presentem la recerca sobre “Salut emocional i sordesa oralista”
21 nov. 2024 - ACAPPS, Accessibilitat, acompanyament, Recerca, salut, sordesa