El sector de la discapacitat aborda el paper de les TIC en la millora de la seva qualitat de vida

El sector de la discapacitat aborda el paper de les TIC en la millora de la seva qualitat de vida

El 29 i 30 de novembre es va celebrar, a Barcelona, el 14è Congrés de Cermis Autonòmics (les plataformes de la discapacitat de les diferents Comunitats Autònomes).

 

La trobada va ser organitzada pel Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) amb el Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social La Caixa i l’Ajuntament de Barcelona.

 

El Congrés de Cermis Autonòmics, sota el títol La tecnologia obre camins per a les persones amb discapacitat? , va  incloure diferents ponències i taules de debat per abordar en quina mesura les TIC contribueixen a millorar la qualitat de vida del col·lectiu.

 

La inauguració de la trobada, el dijous 29, va anar a càrrec del secretari d’Afers Socials i Família de la Generalitat, Francesc Iglesies; la comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa; el president del CERMI Estatal, Luis Cayo Pérez Bueno; el president del COCARMI, Antonio Guillén, i la comissionada de Cermis Autonòmics, Teresa Palahí.

 

Des de la nostra entitat i com a membres del COCARMI, també hi vam participar. Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, va moderar la taula Las nuevas tecnologías en la educación. Una oportunidad para la inclusión social. Jané va assenyalar que les TIC són molt més que una oportunitat: “poder ser apoderament, igualtat d’oportunitats, lideratge. Les entitats hem de continuar sent el motor que convenci a les administracions perquè les utilitzi com a eina d’inclusió”.

 

Acabada la primera jornada, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va rebre els representants del col·lectiu de la discapacitat  a nivell català i estatal.

 

El Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS i FIAPAS va subtitular en directe el Congrés per a les persones sordes.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *