Laura Barberán, persona usuària dels serveis d’ACAPPS, publica el seu primer llibre “Los Libros de Irina”

Laura Barberán, persona usuària dels serveis d’ACAPPS, publica el seu primer llibre “Los Libros de Irina”

La biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona va acollir ahir la presentació del primer llibre de la Laura Barberán, Los libros de Irina publicat per l’editorial Mr. Momo. Un  llibre inspirat en aquesta biblioteca, on Barberán va treballar-hi dos anys en el marc del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”  i  a través del Servei d’Inserció Laboral d’ACAPPS.

Amics, familiars, treballadores de la biblioteca i d’ACAPPS van acompanyar a la Laura en aquest acte. Entre aquests, van estar presents Marina Carbonell, gestora de Serveis als Usuaris a la biblioteca i Núria Balagué, sotsdirectora del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les dues es van mostrar molt satisfetes i orgulloses del llibre presentat per la Laura.

“És un cas d’èxit del programa Incorpora que fem extensiu a totes les persones amb discapacitat que han treballat a la biblioteca i que hi treballen, n’estem molt contents”, va explicar Marina Carbonell que guarda un bon record de les persones usuàries d’ACAPPS que hi han treballat. Núria Balagué també va recordar l’acte i el Premi Federació ACAPPS 2018 que van rebre en el marc de les Jornades el passat 17 de novembre.

Des d’ACAPPS hem parlat amb la Laura perquè ens expliqui aquesta nova experiència.

PARLEM AMB…. Laura Barberán

La Laura Barberán és mare, té discapacitat auditiva i ha estat usuària del Servei d’Inserció Laboral. La Laura també és l’autora del llibre Los libros de Irina, la seva primera novel·la infantil que acaba de publicar recentment amb l’editorial Mr. Momo. Parlem amb ella per conèixer la història del seu llibre.

Primera pregunta obligada: què és “Los libros de Irina”?

Es un llibre d’aventures escrit per a un públic infantil, d’entre 7 i 8 anys, que gira entorn tres protagonistes: la Irina, la nena; el sr. Bigotes, el ratolí i un llibre. Passen mil coses divertides en una aventura laberíntica per trobar l’objecte perdut.

 

I aquesta història neix de la teva imaginació en el trajecte que feies cap a la Universitat Autònoma, on vas treballar a la biblioteca d’Humanitats.

Sí, sí, així és. I de fet gràcies a ACAPPS, que em va obrir la oportunitat de treballar a la biblioteca de la Universitat Autònoma de Barcelona, que em va agradar molt. De camí amb els ferrocarrils cap a la feina vaig pensar que la biblioteca era un lloc curiós. I vaig començar a escriure paraules. I després frases, text i vaig iniciar el fil de la història. El meu procés d’escriptura ha estat així.

 

D’aquestes primeres paraules a arribar a escriure un llibre hi ha un tros i és el primer que escrius. Com ho has fet?

Doncs fent que fluís la imaginació i també amb molta dedicació!

 

A més has tingut el privilegi de que la il·lustració del llibre l’ha fet la teva filla Maria.

Sí, havíem de trobar un il·lustrador/a per al llibre i la meva filla, la Maria, de 14 anys, va fer una proposta. Vam enviar les mostres a l’editorial, els hi van agradar i van estar-hi d’acord. El seu nom surt als crèdits també, ens ha fet il·lusió és clar.

Ara el llibre ja es pot adquirir i cridem a les famílies a que facin aquest regal especial als seus fills/es. Tu a més ets una defensora acèrrima de la lectura.

I tant. Cal fomentar la lectura, recuperar-la i valorar-la.  És molt important que els infants sords llegeixin molt per enriquir al màxim el seu vocabulari i per moltes més coses, perquè llegint sempre aprenem i la lectura també ens ajuda a ser millors persones.

Francina Ballester

Comunicació Federació ACAPPS

Més informació i/o per adquirir el llibre:

Los libros de Irina publicat per l’editorial Mr. Momo

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *