La Federació ACAPPS reconeix les principals accions per als drets de les persones sordes que es comuniquen oralment i les seves famílies

La Federació ACAPPS reconeix les principals accions per als drets de les persones sordes que es comuniquen oralment i les seves famílies

La Jove Orquestra Graeme Clark rebrà la distinció per fer visible, amb la seva tasca, que les persones amb sordesa poden fer allò que es proposin, com sentir, fer i viure la música.

La Federació ACAPPS també farà entrega de la recaptació de fons aconseguida el 2018 per al Banc de materials per als implants coclears de l’Obra Social Sant Joan  de Déu.

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, inaugurarà les 24es Jornades de la Federació ACAPPS, marc on s’entregaran els reconeixements.

Barcelona, 23 d’ octubre de 2019.- La Federació ACAPPS premia la promoció i la defensa dels drets de les persones sordes que es comuniquen oralment. Es tracta de la desena  edició dels Premis Federació ACAPPS,  que aquest any s’atorga a la Jove Orquestra Graeme Clark, formada per 12 infants i joves que van néixer amb sordesa severa o profunda i que actualment poden sentir gràcies als implants coclears. I per demostrar que la realitat actual és que els infants amb sordesa poden sentir i parlar, i fer tot allò que es proposin a nivell acadèmic, esportiu o cultural, com interpretar, fer i viure la música.

També farem el lliurament de l’import recaptat en la campanya Giving Tuesday 2018, Tu pots fer que tornin sentir, que va promoure i liderar la Federació ACAPPS  per ajudar al banc de material per als recanvis i reparacions dels implants coclears, de l’Obra Social Sant Joan de Déu en benefici de les famílies amb pocs recursos econòmics.

Les nostres Jornades, pensades per a les persones sordes, els seus familiars i el sector professional de la discapacitat auditiva

L’acte de lliurament dels Premis es celebrarà en el marc de la 24a edició de les Jornades de Formació de les persones Sordes en Modalitat Oral, que inaugurarà el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

Els projectes i experiències en educació i accessibilitat en la comunicació oral de l’alumnat amb sordesa obriran les sessions del matí de les Jornades. D’una banda, amb la trajectòria de 18 anys i el model educatiu inclusiu de l’escola Bellaterra, d’agrupament d’alumnat sord i, de l’altra, a través d’un projecte innovador a l’Institut Viladomat d’accessibilitat i de suport a l’audició i llenguatge per a la comunicació oral de l’alumnat amb sordesa. També en relació a la necessitat d’una societat inclusiva presentarem a les Jornades la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent per a una Barcelona Inclusiva de l’Ajuntament de Barcelona, de la qual en som entitat participant.

Al llarg de la jornada presentarem els nous projectes en què participa la nostra entitat per a la inclusió social, laboral i cultural de les persones sordes: el projecte Beethoven 250 amb la Jove Orquestra Graeme Clark, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Orquestra Simfònica del Vallès; l’Apropa Cultura, que promou espectacles accessibles i amb descompte per a les persones amb discapacitat auditiva, i la metodologia DIMMB: com estem treballant amb el cinema com a eina per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat auditiva.

També les novetats en la tecnologia  de les pròtesis auditives, implants coclears i audiòfons, tindran un espai a les jornades amb les presentacions de les entitats col·laboradores.

Jornades Accessibles a la Comunicació amb la subtitulació en directe i el bucle magnètic, a càrrec del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS.

Informació i seguiment via twitter #JornadesACAPPS19

DISSABTE, 26 D’OCTUBRE        Auditori Casa del Mar. C. Albareda, 1-13. Barcelona

9:30 Lliurament de documentació

10:00  Inauguració de la 24a edició de les Jornades amb el secretari, d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; el president de COCARMI, Antonio Guillén i el president de la Federació ACAPPS, Raimon Jané.

13:30 Lliurament dels Premis Federació ACAPPS 2019

PROGRAMA COMPLET

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *