Ara, els tallers de 22 centre cívics de Barcelona ja estan pensats per a tu!

Ara, els tallers de 22 centre cívics de Barcelona ja estan pensats per a tu!

Si entre els teus propòsits de 2020 tens el de fer un taller, aquesta informació t’interessa:

Un total de 22 centres cívics de Barcelona comptaran amb les mesures d’accessibilitat que necessitis. A més, gaudiràs d’entre el 50 i el 75% de descompte en el preu del taller.

Garantir que tothom pugui participar en els múltiples i diversos tallers que ofereixen els centres cívics de Barcelona. Aquest és l’objectiu de la iniciativa duta a terme pel grup d’Oci Inclusiu de la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent de l’Ajuntament de Barcelona, on hi participem en representació de les persones sordes que es comuniquen oralment.

Per poder-ho aconseguir, es va realitzar una prova pilot a quatre centres cívics i a l’Ateneu Harmonia centrada en la formació sobre l’atenció a les persones amb discapacitat. L’objectiu que totes les persones que treballen en els centres sàpiguen quina és la millor manera d’adreçar-se a una persona en funció de la seva discapacitat, afavorint així una atenció i comunicació normalitzada i còmoda per ambdues parts.

També s’ha establert un referent d’accesibilitat a cada centre cívic, que ha cursat una formació més àmplia sobre el col·lectiu. Per la nostra banda i per parlar de les necessitats de les persones sordes oralistes van oferir la formació el Domingo Reina, treballador social i tècnic d’accessibilitat i, com a testimonis, en Jordi Cabedo i la Maria Urbano, socis d’ACAPPS amb sordesa que van explicar quines són les barreres que es troben a l’hora d’accedir i quines solucions hi ha, així com les pautes per afavorir la comunicació amb la persona amb sordesa que es comunica oralment.

Si us voleu apuntar a un taller, només caldrà que comenteu que teniu una pèrdua auditiva i que sou persones usuàries d’audiòfon i/o implant i, amb el nostre assessorament, s’aplicaran les mesures d’accessibilitat que calgui perquè seguiu el taller (bucle magnètic i/o subtitulació).

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *