COVID19: Canals de SALUT accessibles a les persones amb sordesa
Davant el context actual, us recordem que teniu al vostre abast canals accessibles per contactar amb el servei 061 CatSalut Respon, el 112 accessible (només per a casos d’emergència) i tota la informació del departament de Salut sobre el coronavirus accessible per a les persones amb sordesa. També us informem de la nova aplicació StopCovid19CAT.
Davant de qualsevol dubte, us recomanem que us informeu a través dels canals habilitats pel departament de Salut, amb informació actualitzada i fiable.
STOP COVID 19 CAT
STOP COVID 19 CAT és una aplicació mòbil que ha posat en marxa el departament de Salut amb un doble objectiu:
1. Donar resposta a les necessitats d’informació de la ciutadania en relació al COVID 19, a través d’un qüestionari que els indica si tenen possibilitat de tenir COVID.
2. Recollir dades de la població per tal de poder crear mapes de calor pel quadre de comandament.
1er. Per accedir a l’aplicació, us la podeu descarregar tant per a IOS com per Androids:
Disponible per a IOS: https://apps.apple.com/app/id1502992288
Disponible per a Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.StopCovid19Cat
2n. Un cop l’obris, cal que t’identifiquis amb el CIP de la teva targeta sanitària i responguis a les preguntes del test per controlar el teu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris. L’app ajudarà les persones que presenten algun símptoma específic de COVID (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general, etc.) per mitjà d’un senzill test.
La informació que es bolcarà a l’APP serà “totalment encriptada” i “permetrà elaborar un perfil de pacient en relació a les seves simptomatologies”. També hi consta si tens patologies prèvies o bé si estàs en procés de gestació o de postpart, etc. El sistema de salut rebrà aquesta informació i cadascun dels dispositius assistencials faran les accions més necessàries per tal que la persona rebi la millor atenció. En el cas de les persones lleus però amb situació de risc, i en el de les persones greus, s’activaran diferents dispositius sanitaris: entre d’altres, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o l’atenció primària, per poder atendre el pacient de forma adequada.
MÉS INFORMACIÓ: Salut posa en marxa una app per detectar la Covid19 a Catalunya. Font: Departament de Salut
Des de la Federació ACAPPS hem testejat els canals de comunicació del departament de Salut accessibles a les persones amb sordesa. Per això, us informem que:
061 CAT SALUT RESPON
CORREU ELECTRÒNIC 061 CatSalutRespon
Un dels canals per contactar amb el servei 061 és per correu electrònic 061catsalutrespon@gencat.cat
XAT 061CatSalutRespon
El departament de Salut ens ha comunicat que el xat 061 Cat Salut Respon està inactiu. En el seu lloc han habilitat el canal TELEGRAM per atendre les consultes de les persones amb sordesa. Us ho expliquem a continuació.
TELEGRAM 061CatSalutRespon
D’ús exclusiu per a persones amb sordesa.
Canal de missatgeria instantània (tipus whatsapp) per l’aplicació TELEGRAM. Per accedir-hi, només cal que et descarreguis l’aplicació TELEGRAM i cerquis 061CatSalutRespon. Davant de qualsevol dubte, podràs posar-te en contacte amb el servei de Salut Respon per missatge escrit. Cal que els diguis que ets una persona amb sordesa i identifiquis la teva necessitat de comunicació: informar que et comuniques oralment i necessites resposta a les consultes per missatge escrit; ja que el Telegram també ofereix videointerpretació en llengua de signes per a les persones usuàries d’aquesta modalitat.
WEB CANAL SALUT
El canal Salut, del departament de Salut, ha habilitat un web específic per informar, de forma actualitzada i fiable, sobre el COVID19:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/
EN CAS D’EMERGÈNCIA: aplicació 112 accessible
Per contactar de forma accessible amb el Servei d’emergències 112, cal que us descarregueu l’aplicació 112 ACCESSIBLE al vostre telèfon mòbil i que us poseu en contacte amb nosaltres accessibilitat@federacioacapps.org / whatsapp 646 408 422 Domingo Reina) perquè us donem el codi d’activació. Un cop activada l’aplicació amb el codi, podreu contactar per missatge escrit amb el servei d’emergències 112.
ELS IMPLANTS COCLEARS NO SÓN UN RISC ADDICIONAL PER ADQUIRIR EL COVID19
Important per a les persones usuàries d’implant coclear: les Comissions d’Audiologia i Otologia de la SEORLCC informen que l’implant coclear no afegeix un risc addicional per adquirir una infecció per Covid19 , ni augmenta la gravetat d’aquesta en cas d’haver-la adquirit.
ENLLAÇ AL COMUNICAT DE LA SEORLCC
CENTRES AUDIOPROTÈTICS, OBERTS
La Asociación Nacional de Audioprotesistas ha emès un comunicat informant que, en aquest període de confinament a causa del Covid19, està permesa l’activitat dels centres audiprotètics ja que es tracta d’establiments sanitaris. Això sí, sempre garantint les condicions de seguretat, evitant concentracions de persones i professionals, garantint una distància mínima d’un metre entre persones, evitant concentracions i utilitzant les mesures de protecció individual en cas d’haver de reduir aquesta distància; així com la provisió de guants, mascaretes i solucions desinfectants per a l’higiene de les mans als professionals, usuaris i visitants.
ENLLAÇ AL COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ NACIONAL D’AUDIOPROTESISTES EM RELACIÓ AL COVID19
Recommended Posts
Les Jornades de Formació en Modalitat Oral inauguren el cicle de 20 anys d’història de la Federació ACAPPS
12 nov. 2024 - ACAPPS, Accessibilitat, Recerca, sordesa