Demanem al govern català una estratègia inclusiva i accessible davant la Covid19

Demanem al govern català una estratègia inclusiva  i accessible davant la Covid19

Durant tota l’etapa de gestió de la crisi sanitària per la Covid19 i de confinament,  la Federació ACAPPS ha mantingut reunions setmanals, com a entitat membre del COCARMI, amb representants del govern català. Concretament, del departament de Treball, Afers Socials i Famílies ens hem reunit amb el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; Aina Plaza, secretària general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat i Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives; i del departament de Salut, amb Sebastià Santaeugènia, director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat. També amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en la reunió celebrada el passat 15 d’abril. 

Aquestes trobades periòdiques es mantenen amb l’objectiu de fer un seguiment acurat de les necessitats i demandes del col·lectiu de la discapacitat durant tota aquesta etapa per gestionar i adoptar polítiques públiques per donar-hi resposta.

DRET A  LA INFORMACIÓ I A LA COMUNICACIÓ

La informació ha estat clau per a tota la ciutadania durant tot aquest període de pandèmia. Per això el prioritari ha estat incidir en la necessitat de garantir l’accés a la informació i a la comunicació a les persones amb sordesa en tots els canals del departament de Salut (audiovisuals del web subtitulats, les apps i el xatbot). També vam subratllar la importància de donar a conèixer els canals de contacte ja habilitats per a les persones amb sordesa, com el Telegram 061 accessible . A més, en resposta a aquesta demanda, ara subtitulen totes les rodes de premsa de la consellera de Salut, Alba Vergés.

SALUT

Relacionat també amb aquest àmbit, s’ha insistit en la necessitat de garantir l’accessibilitat a les persones amb sordesa en els hospitals i centres d’atenció primària. Pel que fa a la suspensió de l’activitat hospitalària no urgent, en aquests moments, s’està abordant com s’anirà reprenent. En aquest sentit des de la Federació ACAPPS ens hem referit especialment a la necessitat de reactivar les intervencions i programacions d’implant coclear per evitar les conseqüències que pateix la persona amb sordesa sense la pròtesis auditiva.

RECURSOS

Finalment, les entitats membres del COCARMI hem incidit en què, un cop es deixi enrere la pandèmia, la Generalitat garanteixi en els seus pressupostos els recursos necessaris per a la continuïtat i sostenibilitat de les entitats del sector. També hem demanat que es duguin a terme accions específiques de foment de l’ocupació del col·lectiu, que afrontaran especials dificultats per accedir al mercat laboral, i que s’activin les convocatòries de suport a la inserció laboral al mercat ordinari.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *