Participem a la Trobada Anual dels serveis d’accessibilitat del moviment FIAPAS

Participem a la Trobada Anual dels serveis d’accessibilitat del moviment FIAPAS

El passat 16 de juny Domingo Reina, tècnic referent del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS, va participar en trobada anual d’intercanvi i seguiment dels serveis d’accessibilitat de les entitats de FIAPAS. Com cada any, aquesta trobada va servir per posar en comú les experiències dels diferents serveis i compartir coneiexement de les darreres eines de suport tecnològic.

L’ADAPTACIÓ I ACCIÓ DELS SERVEIS D’ACCESSIBILITAT DAVANT LA PANDÈMIA: L’ACCESSIBILITAT A DISTÀNCIA

Com a novetat i degut a la particularitat d’aquest any amb la crisis sanitària del Covid19, els serevis d’accessibilitat també van presentar i compartir les adaptacions que s’han realitzat per adaptar-se a la situació creada per la pandèmia.

Durant la sessió es van tractar temes d’incidència política i social com l’adaptació de les institucions públiques en l’atenció a distància a la ciutadania i l’ús de canals de comunicació accessibles.  Es va detectar el perill de l’ús d’eines de subtitulació automàtica en substitució de la subtitulació professional en oferir més quantitat de subtitulació però de menys qualitat (en la subtitulació automàtica desapareixen els signes de puntuació i no es reconeixen la totalitat de les paraules ni dels acrònims). Des del moviment associatiu es va apostar per defensar la professionalitat i la qualitat dels serveis de subtitulació enfront les solucions automàtiques. També es va concloure que cal continuar treballant en la presa de consciència sobre la necessitat d’accessibilitat comunicativa per a les persones amb sordesa.

Altres temes que es van tractar en el marc de la trobada van ser:

  •  la revisió de bucles magnètics a distància
  •  el sistema de préstec d’emissores de fm (el seu enviament al domicili de la persona sol·licitant) així com mesures per a la higiene i desinfecció dels equips prestats. 
  • Adaptació del servei per a fer subtitulacions en directe a distància via Streaming, via Zoom.
  • Anàlisi de la funcionalitat i  l’accessibilitat de diferents plataformes de comunicació de videotrucada.
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *