“Res ha impedit que seguís fent la seva feina”. El teletreball del Javier, amb sordesa, a Basetis

“Res ha impedit que seguís fent la seva feina”. El teletreball del Javier, amb sordesa, a Basetis

El Javier va néixer amb sordesa. Malgrat no portar pròtesis auditives, sempre s’ha comunicat oralment. Sap llegir els llavis a la perfecció i no es perd detall de la conversa: només cal parlar cara a cara amb ell. Els ordinadors han estat i són la seva passió a la que ara s’hi pot dedicar plena i professionalment a Basetis, on treballa, des del maig, a l’equip de help desk amb 100% d’autonomia.

A inicis d’any, abans de l’arribada de la pandèmia a casa nostra, vam parlar amb el Javier i amb el Gabriel a les oficines de Basetis. Ara hi hem tornat, a distància, per veure com han viscut el confinament i conèixer com ha teletreballat una empresa dedicada a la tecnologia i com ha estat la comunicació a distància amb el Javier. Com sempre, ens han rebut molt bé. N’hem parlat amb l’Arcadi Quesada, coordinador i company del Javier a Basetis.

Com heu viscut la situació a l’empresa, l’etapa de confinament, per COVID19?

Ha estat una situació complicada, ja que tres dies abans de declarar-se l’estat de crisis, ja vam enviar a tota la gent a teletreballar. Afortunadament ja teníem tots els sistemes preparats, així que des del primer dia la gent ha pogut fer la feina sense problema. El més complicat ha estat el com assegurar que la gent estava bé, i que la seva salut (física i mental) era la correcta. Tant temps sense sortir de casa afecta diferent a cada persona.

Com ha estat la comunicació amb el Javier durant el teletreball? 

El fet que no pogués estar a la oficina ha canviat la manera en com es relaciona amb el companys, tot i que abans ja l‘ús del correu i eines de missatgeria eren prou intensives en el seu cas. En qualsevol cas, res ha impedit que seguís fent la seva feina.

En Javier treballa en el manteniment d’equips informàtics a Basetis, empresa dedicada a la tecnologia amb prop de 200 treballadors/es

Quines eines heu utilitzat? Què teníeu en compte a l’hora de fer videoconferències perquè pogués seguir les reunions?

Som usuaris de GSuite, de manera que fem servir correu i també Google chat i Google Meet per les videoconferències.

En el seu cas hem incrementat l’ús de Googe Chat, i periòdicament fem videoconferències amb la resta de companys. A ell aquestes videoconferències li costen de seguir, així que intentem parlar més a poc a poc i vocalitzar més quan hi és, i si cal, aprofitem el xat que ens dona la mateixa eina per acabar d’aclarir algun matís que no hagi pogut acabar d’entendre.

Heu tornat al treball presencial? Com ha estat l’adaptació?

Encara no hem tornat, la idea és a partir de setembre ocupar parcialment la oficina i poc a poc anar recuperant la normalitat en oficines.

Què canviaríeu o milloraríeu, amb l’experiència, de cara a un nou confinament?   

Ens hem adonat que en el seu cas, no hem hagut de fer moltes coses diferents a la resta de companys, i això és bo, per que demostra el seu alt nivell d’integració.

Amb l’experiència que hem tingut tots, pensem que hauríem d’estar més pendents de les persones, del seu estat d’ànim i de com estan vivint la situació a nivell personal. No pel Javier en concret, si no en general per totes les persones que formen la nostra companyia.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *