TV3 i l’InfoK fan visible la necessitat de les mascaretes accessibles a les escoles amb alumnat amb sordesa

TV3 i l’InfoK fan visible la necessitat de les mascaretes accessibles a les escoles amb alumnat amb sordesa

Ahir, 16 de setembre, TV3 va emetre el reportatge sobre l’inici de curs sense mascaretes accessibles a la comunicacio per a les aules amb l’alumnat amb sordesa. Com ressalten, “l’ús de la mascareta, que és tan necessari en aquest moment, s’ha convertit en un problema per a les persones amb sordesa, ja que, si no poden llegir els llavis, els costa molt d’entendre el que els diuen.

Ho expliquen molt bé en Marc, que fa 1er d’ESO i en Martí, que ha començat segon de batxillerat que viuen amb preocupació l’inici del curs sense poder llegir els llavis del professorat. També en Jordi, pare del Marc, fa palesa aquesta necessitat i la Sheila, que com a mestra d’educació especial amb sordesa, considera que les mascaretes accessibles són una eina impresdible per garantir la inclusió de l’alumnat amb sordesa a l’aula i no anar cap enrere.

Finalment, l’Àngels Videla, presidenta de l’associació ACAPPS, destaca la necessitat de fer aquesta necessitat visible a la societat. A l’espera de les mascaretes accessibles i homologades a les escoles, des de l’entitat demanem a Educació. Generalitat de Catalunya. un protocol d’actuació a les aules amb amb alumnat amb sordesa.

Us deixem amb l’enllaç al reportatge complet i us animem a compartir-lo!😉

Informatius TV3: Les mascaretes transparents, imprescindibles per a l’alumnat sord

INFO K: I els nens sords, com s’ho fan amb les mascaretes?

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *