Col·laborem amb 13 nous ajuntaments i un consell comarcal perquè incloguin l’accessibilitat a la comunicació de les persones amb sordesa

Amb la campanya #NoEnsDeixisFora apropem les mesures d’accessibilitat a la comunicació per a les persones amb sordesa als ajuntaments i consells comarcals perquè siguin incloses als seus plans d’accessibilitat municipal

Els bucles magnètics als serveis d’atenció a la ciutadania i altres espais municipals i la subtitulació en directe d’actes socials i culturals públics són algunes qüestions encara pendents a implementar-se per garantir la inclusió de les persones amb sordesa.

Amb els 13 nous ajuntaments i el Consell Comarcal de l’Anoia, sumem 61 ajuntaments i tres consells comarcals amb els que estem treballant en xarxa per a l’accessibilitat a la comunicació

Des de les Associacions Catalanes de Pares i Persones amb Sordesa treballem, des de fa més de 25 anys, amb i per a les famílies amb fills/es amb discapacitat auditiva i les persones adultes amb sordesa. Com a entitat, FEM VISIBLE el nostre col·lectiu: representem a Catalunya el 97% de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua ORAL, és a dir, que parlen. 

La comunicació és una necessitat bàsica i indispensable per a la inclusió educativa, laboral, social i cultural dels infants, joves i persones adultes amb sordesa.

QUÈ NECESSITEN LES PERSONES AMB SORDESA PER ACCEDIR A LA INFORMACIÓ?

Subtitulació. Malgrat portar audiòfons i/o implants coclears, necessiten suports per accedir a  tota la informació d’una reunió, d’una conferència o d’una formació.

La SUBTITULACIÓ és la mesura d’accessibilitat universal per a tot el col·lectiu de persones amb discapacitat i/o pèrdua auditiva.

Bucles magnètics en punts d’atenció ciutadana i espais municipals on es realitzen actes públics. el missatge de la persona que atén al ciutadà/na, arribarà amb nitidesa i claredat a la persona amb pèrdua auditiva que porta audiòfon i/o implant coclear.

El nostre Servei d’Accessibilitat a la Comunicació ofereix:

Subtitulació en directe especialitzada de videoconferències i/o actes A DISTÀNCIA. El missatge arriba a totes les persones amb pèrdua auditiva i , al marge de la qualitat en la connexió, arriba a tothom.

Subtitulació en directe de qualsevol tipus d’esdeveniment PRESENCIAL. Plens municipals, pregons de festa major, xerrades, lliurament de premis, actes populars… Tots els missatges orals subtitulats en pantalla. El missatge arriba a totes les persones amb pèrdua auditiva. A més, en grans events, al marge d’on estigui la persona o de la qualitat del so de la trobada, el missatge arriba a tothom.  

Assessorem en la instal·lació de BUCLES MAGNÈTICS en espais d’atenció al públic on s’hagi posat una mampara de protecció

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *