Neix l’Observatori d’Accessibilitat i la Comunicació Oral de les persones amb sordesa

Neix l’Observatori d’Accessibilitat i la Comunicació Oral de les persones amb sordesa

Fer visible i incidir en els drets i necessitats d’accessibilitat del 97% de persones amb sordesa que es comuniquen en llengua ORAL. Amb aquest objectiu, des de la Federació ACAPPS creem l’Observatori de l’Accessibilitat i la Comunicació Oral de les Persones amb Sordesa.

A través d’aquesta eina publicarem i compartirem el coneixement especialitzat entorn del col·lectiu que representem.  “Les persones amb sordesa que es comuniquen parlant necessiten deixar de ser invisibles, necessiten ser reivindicades i escoltades. Per això cal trencar estereotips i transformar la visió social entorn del col·lectiu de persones amb sordesa i la seva diversitat comunicativa. I això només serà possible coneixent-lo i fent visible les seves necessitats d’accessibilitat per una plena comunicació oral”, explica Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS.

L’Observatori, una eina transparent i de participació del col·lectiu

L’Observatori neix amb el doble objectiu de ser una eina transparent pel que fa a  la tasca en incidència política i social de l’entitat, i també un instrument de participació ciutadana. En aquest sentit, es podran fer aportacions i comentaris als documents de l’entitat que seran revisats d’acord amb els objectius de l’entitat i podran ser incorporats en el document. Segons David Prujà, coordinador tècnic de la Federació ACAPPS, l’Observatori serà l’eina de l’entitat per ampliar el coneixement del col·lectiu i millorar la tasca en incidència política per a la transformació social: “Volem conèixer la visió de cada persona i/o familiar de persones amb sordesa, ampliar la nostra perspectiva i coneixement de la seva comunicació en llengua oral perquè l’Observatori pugui ser referent en aquest àmbit”.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *