Els punts d’atenció al client de Tram i 13 noves parades del Trambaix amb bucle magnètic per a les persones amb sordesa

Els punts d’atenció al client de Tram i 13  noves parades del Trambaix amb bucle magnètic per a les persones amb sordesa

TRAM ha incorporat bucles magnètics inductius portàtils per a les persones usuàries d’audiòfons i/o implants coclears a les oficines d’Atenció al Client, tant de Trambaix com de Trambesòs, i en 13 parades addicionals de la xarxa Trambaix: Can Rigal, Ca n’Oliveres, Can Clota, Pont d’Esplugues, La Sardana, Montesa, El Pedró, Ignasi Iglesias, Cornellà Centre, les Aigües, Bon Viatge, Hospital Sant Joan Despí | TV3 i, Sant Feliu | Consell Comarcal.

El bucle magnètic elimina el soroll de fons i les reverberacions millorant així la qualitat del so que arriba a les protesis auditives, els audiòfons i/o implants coclears, de les persones amb sordesa.

Durant 2021 i 2022 està previst seguir amb el desplegament de bucles magnètics a les parades de TRAM fins arribar a cobrir les dues xarxes de Trambaix i Trambesòs, amb el finançament de l’Autoritat de l’Transport Metropolità (ATM).

Des de la Federació ACAPPS ens alegrem dels avenços del TRAM en accessibilitat a la comunicació de les persones amb sordesa. La sordesa és una discapacitat invisible i les mesures d’accessibilitat comunicativa, com són els bucles magnètics, han estat fins ara els grans oblidats. La nostra entitat està pendent ara de l’aprovació del Codi d’Accessibilitat que ha de transformar aquesta realitat, fent que les mesures d’accessibilitat a la comunicació oral de les persones amb sordesa (bucle magnètic, subtitulació, emissores FM) siguin tingudes en compte, s’incorporin i permetin la inclusió real de les persones amb sordesa en l’àmbit eduatiu, social, laboral i cultural. Segons les darreres dades de l’INE, el 97% de les persones amb sordesa es comuniquen en llengua oral, parlant.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *