Nou logotip d’ACAPPS! Ens definim com el que som: famílies i persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.

Nou logotip d’ACAPPS! Ens definim com el que som: famílies i persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.

Les associacions ACAPPS (ACAPPS Barcelona, Vallès i Lleida) i la Federació ACAPPS -entitat que les aglutina- estrenem logotip! Aquest substitueix el logotip que ens ha acompanyat sempre i que, ara, en el marc del Pla Estratègic de la Federació ACAPPS 2019-21, hem volgut renovar.

El logotip transmet tot allò que volem potenciar. Així, el nou logotip:


Posa l’accent en la marca, ACAPPS.
Ens identifica com el que som: famílies i persones amb sordesa.
Defineix el que representem. La icona expressa el diàleg i l’audició, com a  entitat representant a Catalunya dels infants, joves i persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral, és a dir, parlant.

El canvi de logotip s’emmarca en la estratègia definida en el Pla Estratègic 2019-2021, en què un dels objectius ha estat fer-nos visibles: fer visible tant el nostre col·lectiu com la marca ACAPPS, com a entitat referent a Catalunya de les famílies i persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.  I creiem que la imatge que transmetem com a entitat, el nostre logotip, té un paper clau en aquest objectiu.

Confiem que l’actual logotip ens acompanyi en gran part del camí que ens queda per fer.

transformem visions. provoquem canvis. ens fem visibles

Presentació en el marc de l’Assemblea Ordinària d’ACAPPS

El nou logotip va ser presentat ahir durant l’assemblea de socis i sòcies de l’associació ACAPPS, en què vam presentar i es van aprovar els comptes i l’activitat realitzada durant l’any 2020.

MEMÒRIA D’ACTIVITATS DE L’ASSOCIACIÓ ACAPPS 2020

Atenem més de 1.000 famílies i persones amb sordesa,un 13% més respecte el 2019

L’activitat del 2020 de l’associació ACAPPS ha estat marcada, sens dubte, pel confinament i la pandèmia per la Covid 19 però també per la capacitat que hem tingut d’adaptar els nostres serveis a la nova realitat: vam oferir atenció, suport i acompanyament emocional en línia i vam activar una campanya informativa d’eines i recursos per a famílies i persones amb sordesa, així com dels Canals de salut accessibles.

Destaquem, de l’activitat realitzada:

Programa de logopèdia, gràcies al qual vam oferir el copagament de 594 sessions de logopèdia

Neix el butlletí En Moviment per a famílies sòcies d’ACAPPS: enviem 20 edicions a 413 famílies subscrites

Creem dos nous Grups d’Ajuda Mútua per a persones amb sordesa per donar resposta a les necessitats emergents per la Covid19 i oferir suport i acompanyament emocional a les persones en situació de més vulnerabilitat.

Enfortim Xarxes: Xarxa d’Estudiantat Universitari amb Sordesa i Xarxa de Dones amb Sordesa.

Inclusió a la feina. Atenem prop de 200 persones amb sordesa sense feina i assessorem una setentena de persones en situació d’ERTO. L’impacte econòmic de la pandèmia fa reduir en un 20% el nombre de contractacions respecte el 2020. Malgrat les dades, es manté la tendència a l’alça de la contractació del nostres col·lectiu a empreses ordinàries (més del 85%).

Amb la Federació ACAPPS defensem els drets del col·lectiu

L’associació ACAPPS pertany a la Federació d’Associacions Catalanes de Famílies i Persones amb Sordesa, des d’on treballem per defensar i fer visibles els drets de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral i per a l’accessibilitat a la comunicació. Principals accions del 2020 en incidència política i en defensa dels drets:

Representem les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral al Consell de la Discapacitat de Catalunya i participem en quatre grups de treball de la Taula per al Pacte Nacional de la Discapacitat.

Actuem per garantir l’accessibilitat a la comunicació i la inclusió de l’alumnat amb sordesa. Compareixem davant la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya (20 d’octubre de 2020).

Treballem per informar, sensibilitzar i promoure les mascaretes transparents, funcionals i segures, perquè les persones amb sordesa puguin llegir els llavis (campanya de comunicació #VullLlegirElsLlavis).

Ens reunim amb 16 ajuntaments per promoure les mesures d’accessibilitat a la comunicació oral perquè ho incorporin als seus respectius plans municipals.

Consulta tota l’activitat realitzada a la nostra memòria:

Memòria d’Activitats de l’Associació ACAPPS 2020

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *