Ajudes fins a 15.000€ per als estudiants amb discapacitat majors de 16 anys per garantir el seu dret a l’educació en igualtat

Ajudes fins a 15.000€ per als estudiants amb discapacitat majors de 16 anys per garantir el seu dret a l’educació en igualtat

S’obre la segona edició del Programa para la Inclusión Reina Letizia

Fins el 16 de juliol pots presentar la teva sol·licitud. S’atorguen fins a un màxim de 15.000€ per persona.

Els estudiants amb sordesa podeu demanar, com a ajut, la subtitulació en directe de les classes

El Programa Reina Letizia para la Inclusión és una iniciativa d’ajudes econòmiques per a estudiants amb discapacitat per garantir el dret a l’educació dels joves amb discapacitat, a través d’ajudes directes per cobrir els recursos que necessitin per cursar l’educació superior, en condicions d’igualtat i no discriminació.

Aquest any és la segona edició del programa i  ha multiplicat per cinc la seva dotació econòmica: es destinaran 5.000.000 euros per a ajudes del pròxim curs acadèmic 2021/2022.

Els ajuts es poden sol·licitar per diferents suports, activitats i tipus d’estudi  (productes de suport, suport educatiu, màster, mobilitat, idiomes, etc). La major part dels ajuts són compatibles entre si, sempre que no se superin els 15.000 euros per persona. També poden compaginar-se amb altres beques i ajuts d’altres entitats públiques i privades.

Els ajuts es divideixen en 8 modalitats:

1) Ajudes per a productes de suport i necessitats tècniques. Aquesta modalitat s’ha dotat de 1.100.000 euros i es concedeixen fins a 4.000 euros per persones beneficiàries.

En aquest apartat, pots demanar recursos de caràcter tècnic com una emissora FM.

2) Ajudes per a l’assistència tècnica i personal de suport per a la formació i la millora de les condicions educatives. Comptarà amb una dotació de 2.500.000 euros, i la quantia màxima per sol·licitar de 6.000 €

En aquest apartat, i consultat per la Federació ACAPPS a la Unitat de Gestió del Programa, pots demanar la subtitulació  en directe de les classes. En el cas de la subtitulació en directe, us recordem que el Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS oferim i podem cobrir aquest recurs (accessibilitat@federacioacapps.org).

3) Ajudes per als estudis universitaris, grau, postgrau i màster. Amb una dotació total: 100.000 € i una quantia màxima per sol·licitar de 2.000 euros.

4) i 5) Ajudes per a la mobilitat internacional i la mobilitat nacional. Amb una dotació total de 400.000 i una quantia màxima per sol·licitud de 4.000 €.

6) Ajudes per a l’adquisició de competències lingüístiques. Amb una dotació total de 150.000 i una quantia màxima per sol·licitant de 1.200 €.

7) Ajudes per al doctorat. Amb una dotació total de 100.500 i una quantia màxima per sol·licitant de 3.000 €.

8) Ajuda per als esportistes d’alta competició. Amb una dotació total de 200.000 euros i una quantia màxima per persones sol·licitant de 15.000 euros.

COM PRESENTAR LA SOL·LICITUD

Data de termini per presentar la sol·licitud: 16 de juliol de 2021.

Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica a través del portal electrònic del Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030.

També es pot enviant la sol·licitud emplenada amb la documentació requerida a la secretària general de Real Patronato sobre Discapacidad.

Al web del Real Patronato sobre Discapacidad trobaràs tots els requisits i documentació necessària per a sol·licitar les ajudes:

ENLLAÇ PROGRAMA PARA LA INCLUSIÓN REINA LETIZIA.

SUPORT EN LA TRAMITACIÓ.

A ACAPPS t’oferim el nostre suport en la tramitació de les ajudes, demanant-nos cita prèvia a acapps@acapps.org.

El el cas que no necessitis aquest suport i les tramitis pel teu compte, t’agrairem que ens n’informis per conèixer el nombre de sol·licituds enviades per estudiants amb sordesa.

Per a la gestió d’aquest programa el Real Patronato sobre la Discapacidad compta amb el suport de Fundación ONCE, com a entitat col·laboradora

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *