Preparades per viure un estiu de teatre inclusiu? Torna el festival Grec amb cinc funcions accessibles a les persones amb sordesa

Preparades per viure un estiu de teatre inclusiu? Torna el festival Grec amb cinc funcions accessibles a les persones amb sordesa

Fa anys que des d’ACAPPS treballem perquè la cultura també sigui accessible a les persones amb sordesa. Perquè actualment hi ha recursos i solucions accessibles que fan possible que una persona amb pèrdua auditiva pugui anar i disfrutar del teatre.

Entre aquestes mesures, cal tenir molt presents el bucle magnètic, que millora el so que arriba a l’audiòfon i l’implant coclear i que s’instal·la als auditoris i teatres, entre molt altres espais. També els subtítols que, com a la televisió, ajuden a la persona amb sordesa a seguir els diàlegs de l’obra: el teatre i qualsevol acte amb directe pot comptar amb subtítols en directe que es projecten en una pantalla.

Aquestes mesures són accessibles a tot el col·lectiu i permeten que, prop del 98% de persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral, parlant, puguin accedir a tots els continguts de forma autònoma.

El Festival Grec ha estat un dels festivals de Barcelona que, després d’anys reivindicant-ho, es van sumar a la inclusió. Aquest any oferiran un total de cinc funcions:

Immunitat. La Villarroel (9 de juliol, 18:00)

c. Villarroel, 87. Barcelona.

DE QUÈ VA? Sis persones que no es coneixen participen en una mostra demogràfica per la millora de la gestió de futures crisis. La ràbia i la frustració i el desgast posarà a prova el sistema democràtica que els planteja la computadora: Votar sí o votar no.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades a la Zona B a partir de la fila 6 per tenir una millor visibilitat dels subtítols).


Safo. Teatre Romea (16 de juliol, 20:00)

c. de l’Hospital, 51. Barcelona.

DE QUÈ VA? Safo és un poema escènic, musical i visual que explora la figura de la gran poeta de Lesbos. Enigmàtica i misteriosa, és una autora respectada fins a la data d’avui que va composar més de deu mil versos,

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades al primer amfiteatre per tenir una millor visibilitat dels subtítols).


Paraíso perdido. Teatre Grec (27 de juliol, 22:00)

Passeig de Santa Madrona, s/n. Barcelona.

DE QUÈ VA? La dramaturga i guionista Helena Tornero explica que amb aquesta posada en escena voldria oferir al públic l’oportunitat de sentir-se part de la representació, viatjant al lloc de l’altre mitjançant les paraules de Milton i descobrir, així, quina part hi ha en cadascun de nosaltres d’àngel o de diable, d’home i de dona, de comediant o d’espectador.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació. Per accedir al bucle magnètic, apropeu-vos a l’estand de Teatro Accesible.


Quant temps em queda?. Teatre Goya (30 de juliol, 18:00)

c. Joaquín Costa, 68. Barcelona.

DE QUÈ VA? Àngels, una doctora en medicina, descobreix un sistema que permet conèixer si a una persona li queda més o menys de cinc anys de vida. Fa les proves al seu marit i els resultats són clars: al Pere li queda menys d’un mes de vida. su marido,

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades a la platea, a partir de la segona meïtat). Per accedir al bucle magnètic, apropeu-vos a l’estand de Teatro Accesible.


El diablo cojuelo. Teatre Condal (6 d’agost, 20:00)

Av. Paral·lel, 91. Barcelona.

DE QUÈ VA? Juan Mayorga ha adaptat per a la companyia Rhum i Cia. la maravellosa novel·la de Vélez de Guevara per gaudir de la confrontació entre les formes de teatre còmic popular del segle XVII.

ACCESSIBLE AMB: Bucle magnètic i subtitulació (adquirir les entrades a la part central de la fila 13 a la 23).

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *