RESERVA LA DATA| El 21 de setembre, publiquem i presentem l’Informe de casos d’inaccessibilitat 2021.

RESERVA LA DATA| El 21 de setembre, publiquem i presentem l’Informe de casos d’inaccessibilitat 2021.

Et convidem, el proper 21 de setembre, a la presentació pública de l’Informe ACAPPS 2022 que tindrà lloc a l‘Ateneu Poblet.

Farem visible els 55 casos recollits durant el 2021: un total de 55 persones amb sordesa que ens van explicar situacions en què es van sentir discriminats/des per tenir sordesa ja que no se’ls va facilitar mesures d’accessibilitat perquè es poguessin comunicar autònoma i eficaçment.

Farem visible que la sordesa no pot ser motiu d’exclusió de cap àmbit i que les persones amb sordesa tenim dret a participar on vulguem i necessitem: tenim DRET a demanar les mesures d’accessibilitat que ho facin possible.

Esperem que el proper dimecres 21 ens puguis acompanyar a la presentació de l’Informe, a càrrec de David Prujà, coordinador tècnic de la Federació ACAPPS i autor de la publicació. Ell ens explicarà com i per què neix el projecte i com, la resposta obtinguda, ha constatat que explicant les situacions reals i diàries que viviu les persones amb  sordesa podrem generar un moviment per despertar consciències, ciutadanes i polítiques, que transformi la visió del col·lectiu i doni respostes reals a les necessitats en una societat i un pais que vol ser inclusiu.

També com ha evolucionat i com ens ha portat a unir-nos, recentment, a la Taula d’Entitats amb Servei d’Atenció a les Víctimes de Discriminació, on podrem fer sentir la veu de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.

També comptarem amb tres dels protagonistes de l’Informe, que ens explicaran el cas que ens van fer arribar i altres que viuen diàriament en què, segur, us sentireu reflectits/des.

L’acte comptarà amb la subtitulació en directe del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació.

El programa

17:30 Lliurament de documentació. En aquest espai previ a la presentació, podràs explicar-nos, si vols, experiències que hagis viscut en què t’hagis sentit discriminat/da per no tenir mesures d’accessibilitat. Ho recollirem per a l’informe de l’any vinent!

18:00 Inauguració
Maria Moñino,vicepresidenta de la Federació ACAPPS i corresponsable política de l’informe.
Anabel Rodríguez, directora de Serveis de Drets de Ciutadania de l’ajuntament de Barcelona
Carles Sala, secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat.
18:30 Presentació de l’Informe ACAPPS 2022
David Prujà, coordinador tècnic de la Federació ACAPPS i autor de la publicació.
19:30 Col·loqui Casos reals, necessitat reals: la veu de tres persones amb sordesa protagonistes de l’Informe.
Amb la participació de Míriam Rovira, Maria Urbano i Amy Dara. Conduït per la Francina Ballester, responsable de comunicació de la Federació ACAPPS
20:30 Cloenda
Isabel López, presidenta d’ACAPPS Vallès i corresponsable política de l’informe.

INSCRIPCIONS OBERTES: Ja t’hi pots apuntar! Formulari

Informe ACAPPS 2022

Dimecres, 21 de setembre
18:00-20:30
Ateneu El Poblet
c. de Nàpols, 268. Barcelona

CONTINUEM RECOLLINT CASOS: EXPLICA’NS SI HAS VISCUT UNA SITUACIÓ EN QUE T’HAGIS SENTIT EXCLÒS/A PER NO TENIR ACCESSIBILITAT

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *