Actuem per la inclusió: ACAPPS ofereix a les organitzacions el servei gratuït de subtitulació d’audiovisuals en català

Actuem per la inclusió: ACAPPS ofereix a les organitzacions el servei gratuït de subtitulació d’audiovisuals en català

Des de l’inici del projecte ja hem subtitulat més de cent audiovisuals en català d’organitzacions i empreses.

La comunicació audiovisual cada vegada és més utilitzada per empreses i organitzacions, sovint en formats de curta durada per a les xarxes socials i webs. Malauradament, les persones amb sordesa no poden accedir ni compartir la majoria d’aquests continguts audiovisuals: segons un informe publicat per l’Observatori d’Accessibilitat i Comunicació Oral de la Federació ACAPPS,  dels usos d’audiovisuals al canal de YouTube per recursos d’àmbit laboral, més del 80% no estan subtitulats per a les persones amb sordesa.

Per pal·liar aquesta situació, ACAPPS, gràcies al suport del departament de Cultura i de l’ajuntament de Barcelona, ofereix la subtitulació en català de continguts per a organitzacions i empreses. Això sí, cal generar una consciència social diària, autèntica i efectiva de la necessitat dels subtítols en els continguts audiovisuals per garantir el dret a la informació de les persones amb sordesa i evitar-ne l’exclusió.

Actuem per a la inclusió fent accessibles els continguts audiovisuals per a les persones amb sordesa

A través de la campanya #AraSubtitulacióEnCatalà fem visible el nostre objectiu: “Volem que els materials audiovisuals de les empreses i entitats siguin accessibles i no excloguin les persones amb discapacitat auditiva: la subtitulació és la mesura d’accessibilitat universal a tot el col·lectiu de persones amb sordesa”, explica Laia Sullastres, directora de l’associació ACAPPS.

Les úniques condicions per poder accedir al servei de subtitulació d’audiovisuals és que els continguts siguin en català, públics i d’una durada màxima de 15 minuts.

ACAPPS, a través del seu servei propi d’Accessibilitat a la Comunicació, fa 20 anys que ofereix la subtitulació en directe de tot tipus d’actes públics i privats i, des de fa tres anys, també de continguts audiovisuals en diferit.

CONSULTA AQUÍ COM DEMANAR LA SUBTITULACIÓ DELS AUDIOVISUALS DE LA TEVA ORGANITZACIÓ.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *