Seguim incidint per a un sistema educatiu inclusiu a tot l’alumnat amb sordesa

Seguim incidint per a un sistema educatiu inclusiu a tot l’alumnat amb sordesa

Nova reunió de treball, el 23 de maig, amb el departament d’Educació per valorar les accions fetes i fer seguiment de les propostes traslladades en la reunió celebrada a inicis del curs escolar 2022-23. En aquesta trobada, el 23 de maig i a punt d’acabar el curs, van participar-hi la Laia Asso, directora general d’Educació Inclusiva i Dolors Blasco, cap del Servei d’Equipaments d’Assessorament Psicopegògics i Serveis Educatius Específics. Per part d’ACAPPS, van ser-hi presents Àngels Videla, Maria Moñino i Laia Sullastres -presidenta, vicepresidenta i directora tècnica d’ACAPPS, respectivament- i Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS.

Entre altres qüestions, vam tornar a incidir en la necessitat d’ampliar la formació als equips dels CREDAs amb un enfocament complet de la diversitat de necessitats de l’alumnat amb sordesa. En aquest mateix sentit, com a entitat participant de la Taula de Participació de l’Educació Inclusiva, vam insistir en la necessitat de crear una Comissió de treball específica en la modalitat educativa oral de l’alumnat amb sordesa.

Pel que fa a les mesures d’accessibilitat, des d’Educació s’ha reactivat el pla d’instal·lació de bucles magnètics a escoles i instituts i es potenciarà el seguiment dels que ja operatius (revisions periòdiques, directrius en el seu ús i atenció a les necessitats de l’alumnat). Pel que fa a la subtitulació, una altra de les mesures indispensables a garantir, realitzarem un treball col·laboratiu en relació a les actuals eines de subtitulació en català, valorant la seva qualitat i aplicació pràctica per als continguts curriculars.

Finalment, des d’ACAPPS vam voler transmetre la nostra valoració positiva del primer seminari organitzat pel departament en acompanyament a l’alumnat amb sordesa; en què també es va concloure en què, per avançar cap a un sistema educatiu inclusiu, cal garantir la formació integral i/o interdisciplinària i continuada dels i les professionals; la optimització dels recursos i el disseny d’entorns i contextos accessibles.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *