Èxit de la Festa Sentir per celebrar els 30 anys de l’associació ACAPPS

Èxit de la Festa Sentir per celebrar els 30 anys de l’associació ACAPPS

Després de mesos de preparació per fi vam poder gaudir plegats de la Festa Sentir, la festa i acte central per celebrar els 30 anys de l’assoació ACAPPS. I ho vam fer com ho volíem fer: amb una festa oberta al carrer acompanyades de totes les persones que fan possible l’associació: persones i famílies sòcies, voluntàries i activistes, veïns i veïnes i professionals i representants de l’administració i entitats col·laboradores.

Activitats diverses i per a tots els públics

Des de les 10:00 fins a les 16:00 vam encadenar actuacions i activitats per a tothom i per a tots els gustos. Vam arrencar amb una matinal de ioga i les magnífiques actuacions de la coral AcordeDones -on hi canten tres dones amb pèrdua auditiva- i de la compositora i cantant Yolanda Yone. També ens va fer especial il·lusió l’hora del contacontes: la família del Noah, el Francesc, l’Andrea i la Liz, van venir per presentar-nos i narrar-nos La Nau Especial , un llibre que han creat i dedicat especialment al Noah, que als tres mesos va perdre l’audició per una meningitis, i a l’implant coclear. Finalment els espectacles es van tancar amb una una actuació de teatre molt participativa.

Essència, Acompanyament, Xarxa i Futur, eixos de la mostra fotogràfica col·lectiva d’ACAPPS

L’interior de la seu d’ACAPPS també va obrir les seves portes per presentar l’exposició fotogràfica creada amb motiu dels trenta anys amb una selecció de fotografies molt variades que reflexen la diversitat de tot el que és, fa i representa ACAPPS: una entitat on es creen vincles, on s’acompanya i des d’on s’incideix per a la plena inclusió, amb autonomia, de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral.

L’accessibilitat també protagonitza la Festa Sentir

L’escenari també va ser l’epicentre per projectar la tasca i les reivindicacions de l’associació ACAPPS. En aquest sentit, la Xarxa de Dones amb Sordesa va fer la lectura d’un manifest i la Xarxa d’Estudiantat Universitari d’ACAPPS ens va explicar tot el moviment generat per, ara sí, poder fer realitat l’audiovisual Apunts En Blanc gràcies als 1.605 € recaptats a Verkami.

Una campanya que hem acompanyat des d’ACAPPS, incidint social i políticament per als drets educatius, socials, laborals i culturals de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral. Per això vam dedicar un espai també en què l’Àngels Videla i el Raimon Jané, presidenta i president d’ACAPPS i de la Federació ACAPPS, van posar en valor la força dels 30 anys com a associació, impulsada per famílies i persones amb sordesa, que ha aconseguit mantenir-se viva i referent en el sector de la discapacitat. Vam tenir el plaer que tanqués els parlaments el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano amb una gran notícia per al col·lectiu: en col·laboració amb el departament d’Educació el govern català garantirà, amb fons europeus del Next Generation, que totes escoles tindran bucles magnètics per garantir la plena accessibilitat de l’alumnat amb sordesa.

Carles Campuzano, conseller de Drets Socials, va anunciar que es garantiran bucles magnetics a les escoles per a l’alumnat amb sordesa

També volem agrair especialment l’assistència a la festa de la Dra. M. Antònia Claveria i de Lola Montejo, coordinadora de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB); i de representants polítics i de l’administració, com Victor Martí, regidor del Partit Popular a l’ajuntament de Barcelona; Isabel Garcia, subdirectora general de Treball en la Diversitat i el Tercer Sector i Carme Bertral, secretaria d’Atenció Sanitària i Participació.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *