Drets de les persones amb sordesa i amb discapacitat: canvis recents legislatius

Drets de les persones amb sordesa i amb discapacitat: canvis recents legislatius

La feina feta acaba donant els seus fruits. Des de la federació ACAPPS ens alegrem dels recents canvis legislatius al nostre país en pro de les persones amb sordesa i amb discapacitat, si bé caldria que, davant de drets fonamentals, els canvis no es dilatessin tant en el temps.

1. La reforma de l’article 49 de la Constitució Espanyola, que deixa enrere el terme “disminuït” per “discapacitat”. La redacció del nou text s’alinia als principis de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat. + comunicat de premsa del CERMI (Comitè Espanyol de Representants de persones amb Discapacitat)

2. Es reconeix el dret de les persones amb sordesa a portar el seu audiòfon o implant coclear en les provés d’accés a la funció pública (afegit a l’article 113 del Reial Decret Llei 6/2023). + Llegir el comunicat

3. Modificació de la llei d’enjudiciament criminal, article 109: caldrà facilitar a la persona amb discapacitat els suports necessaris per accedir a la comunicació, incloent les mesures de suport a la comunicació oral de les persones amb sordesa. Entrarà en vigor el 20 de març. + Seguir llegint

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *