Ja es poden demanar les beques per necessitats específiques de suport educatiu: torna el mínim de 400 € al marge de la renda familiar

Ja es poden demanar les beques per necessitats específiques de suport educatiu: torna el mínim de 400 € al marge de la renda familiar

LES AJUDES, DEL MINISTERI D’EDUCACIÓ, ES PODEN DEMANAR FINS EL 13 DE SETEMBRE 

Des d’avui i fins al 13 de setembre podeu demanar les ajudes del Ministeri d’Educació per a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, les NEE. Aquest any es manté l’ajut universal de 400 euros per a tot l’alumnat que acrediti aquesta necessitat, sense que influeixi la condició econòmica.

Cal acreditar que la necessitat de suport és per una discapacitat (aquest any, amb un 25% mínim de grau de discapacitat), trastorn greu de conducta o de la comunicació i del llenguatge, trastorn de l’espectre autista o per altes capacitats.

Quin alumnat podrà accedir a la beca?

Les ajudes estan destinades a l’alumnat de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, cicles formatius de grau bàsic, així com programes formatius de formació professional.

Quins són els requisits?

Per poder rebre l’ajuda caldrà acreditar que l’alumne/a té:
– Una discapacitat (aquest any, s’ha reduït del 33 al 25% el grau de discapacitat requerit).
– Un trastorn greu de conducta, de la comunicació/llenguatge
– Un trastorn de l’espectre autista (TEA)
– Altes capacitats.

Quines altres ajudes donen les beques NEE?

A part de l’ajuda complementària dels 400 €, les beques NEE contemplen altres ajudes econòmiques al menjador, transport i material escolar, a la reeducació pedagògica, a les reeducació del llenguatge i a l’ensenyament. 

Podeu consultar el llindars de renda familiar que s’apliquen en la concessió de les ajudes i la informació més detallada en aquest document informatiu de les beques que hem actualitzat per a la convocatòria d’aquest any.

TOTS ELS DETALLS: NOVETATS BEQUES MEC. CURS 2024-2025


Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *