Fem recerca i valoració de les aplicacions de transcripció en directe i en català 

bruts - 3

Ara, necessitem persones amb sordesa voluntàries que les provin i valorin

Sabem que la tecnologia serà, cada vegada més, la gran aliada per a una vida més accessible a les persones amb sordesa, la facilitadora cap a la plena inclusió.

En aquest sentit, en els darrers anys s’han multiplicat les aplicacions que transcriuen automàticament allò que s’està dient i, tot i que ha costat, ara s’està millorant les que ho fan en català. Però cal que siguin acurades, fidedignes i fàcils d’utilitzar. Per això des de la Federació ACAPPS estem fent una recerca i avaluació de les aplicacions de transcripció automàtica en català. 

Ara necessitem persones amb sordesa voluntàries que provin i valorin les aplicacions, serà una participació molt fàcil i còmode perquè tothom s’hi pugui sumar. Si hi participes, tindràs l’oportunitat de dir la teva a la trobada que farem, el mes de novembre, amb empreses desenvolupadores de les apps i grup de recerca d’accessibilitat.

1. Inscriure’t en aquest formulari per participar-hi o, si ho prefereixes, escriu-nos per apuntar-te a les proves al correu projectes1@federacioacapps.org.

2. Descarregar-te al mòbil les dues aplicacions (gratuïtes) que transcriuen en català: la de Visualfy i la Google transcripció instantània. 

2. Provar-les, les dues, en diferents situacions del teu dia a dia (una conversa amb amics, fent una compra, demanant alguna informació,…) durant una o dues setmanes, segons la teva disponibilitat.

3. Respondre, al final dels quinze dies de prova, al qüestionari de valoració que tindrem preparat a ACAPPS perquè puguis avaluar la qualitat, la funcionalitat i la comoditat de cada una de les aplicacions segons la teva experiència. 

Les proves les començarem a fer durant el mes de setembre, un cop acabades les vacances. En principi, et demanarem que puguis utilitzar les aplicacions durant una setmana o dues, segons la teva disponibilitat, perquè les puguis provar en situacions diverses.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *