Celebrem a Terrassa el Dia Internacional de l’Implant Coclear
Ahir, 25 de febrer, vam commemorar el Dia Internacional de l’Implant Coclear al Vallès, concretament a la jornada Viure a Terrassa amb un implant coclear. Escolta’ns, t’escoltem!amb la participació de Domingo Reina, tècnic del nostre Servei d’Accessibilitat a la Comunicació a la taula rodona de la jornada, que va compartir amb l’Iu López, jove adolescent amb implant coclear; la Belén Roca, mare de l’Adam Hanus, amb implant coclear i família sòcia d’ACAPPS i Inés Parramon, logopeda del CREDA Jordi Perelló.
Belén Roca, com a mare de l’Adam, va explicar el seu dia a dia amb l’implant coclear i, sobretot, la necessitat que, a més de a l’escola i especialment a la secundària, així com en les activitats extraescolars, es tinguin en compte les necessitats dels infants i joves amb sordesa i usuaris/es d’implants coclears. També va destacar el suport rebut per la xarxa de famílies de l’associació ACAPPS.
L’Iu, alumne de l’institut Montserrat Roig, porta un implant des dels 4 anys i, el segon implant, des dels 10. Per a ell, és molt important promoure “l’empatia i el respecte” cap a les persones amb sordesa usuàries d’implant coclear.
Per la seva banda, Inés Parramon va destacar la necessitat d’un treball interdisciplinar i col·laboratiu entre l’otorrinolaringòleg, l’audioprotesista, el programador, els i les logopedes i els i les mestres d’audició i llenguatge de l’infant i jove amb sordesa.
Domingo Reina, responsable del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS, va tancar la taula rodona explicant la importància que tenen, a més de les pròtesis auditives com els implants coclears i els audiòfons, els mitjans de suport a la comunicació, com la subtitulació en directe, el bucle magnètic i les emissores FM. El seu ús fa accessible la participació de les persones amb sordesa. Igual de necessari és que les persones amb audiòfon i/o implant coclear coneguin que la seva pròtesis té la posició T, que el programador ha d’activar. Amb la posició T activada es pot gaudir del bucle magnètic en els espais on està instal·lat (teatres, biblioteques, auditoris, mostradors d’atenció al client/a…). El bucle permet que el so que arriba a l’audiòfon o implant coclear sigui nítid i de millor qualitat.
Finalment, l’acte va cloure amb la presentació del vídeo de sensibilització 10 consells de la Júlia per comunicar-te millor amb persones que porten implant coclear.
També volem destacar que l’acte va ser accessible a les persones amb sordesa amb la subtitulació en directe del Servei d’Accessibilitat de la Federació ACAPPS.
Recommended Posts
Sentim el Nadal! La trobada nadalenca d’ACAPPS
19 des. 2024 - ACAPPS, Accessibilitat, Famílies, infants, sordesa
Entra en vigor la Llei del Dret a la Defensa i les mesures de suport a la comunicació oral
29 nov. 2024 - ACAPPS, Accessibilitat, Autonomia, drets, Federació ACAPPS, sordesa
Sentim el Nadal!
27 nov. 2024 - ACAPPS, Accessibilitat, Famílies, infants, Persones Sordes, sordesa