La Federació ACAPPS, ambaixadors del projecte Participa de l’Institut Guttmann i promotors de la participació social de les persones amb sordesa

La Federació ACAPPS, ambaixadors del projecte Participa de l’Institut Guttmann i promotors de la participació social de les persones amb sordesa

Com us informàvem, el mes de setembre vam tenir el plaer de signar el conveni de col·laboració amb l’Institut Guttmann, sumant-nos i fent-nos ambaixadors del projecte Participa, on fem una crida a les persones amb sordesa a participar-hi.

L’estudi vol identificar les barreres i els facilitadors que determinen el dia a dia de les persones amb discapacitat per fer visible el que és evident: no cal transformar les persones, sinó l’entorn.

L’estudi, a través del qual es volen recollir moltes veus i experiències de persones amb discapacitat, servirà per generar coneixement i crear una base científica per reclamar CANVIS basats en les necessitats reals de les persones amb discapacitat. També per fer visibles moltes situacions que no són justes però que hem interioritzat com a “normals”.

Som ambaixadors del projecte Participa

Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, fa una crida com a ambaixadors del projecte, a la participació de les persones amb sordesa per trencar les barreres de comunicació i fer que l’accessibilitat sigui un fet acceptat.

Per a la Federació ACAPPS ha estat un honor poder ser ambaixadors del projecte Participa de l’Institut Guttmann al costat de persones amb i sense discapacitat de l’àmbit esportiu, cultural i social, com el nadador Manu Martínez, el periodista Jordi Évole, la jugadora d’hockey Cristina Arroyo o el cantautor Joan Manel Serrat.

També agraïm l’oportunitat que ens ha ofert l’Institut Guttmann de poder fer arribar el nostre missatge, trencant estereotips i explicant realitats i necessitats.

Com explica Raimon Jané, el president de la Federació ACAPPS i pare de dos joves amb sordesa, les persones amb discapacitat auditiva normalment “ja no estan en un món de silenci perquè utilitzen audiòfons i implants coclears. Es comuniquen oralment, parlant, –el 98% de les persones sordes es comuniquen oralment–, però malgrat això tenen dificultats per a rebre el missatge comunicatiu”.

Jané també explica quines solucions hi ha per fer accessible la comunicació: “Que puguin fer bon ús de les pròtesis auditives, audiòfons i implants coclears, que puguin tenir els materials audiovisuals subtitulats. També l’ús de bucles magnètics o emissores FM que permeten que el so de la persona que està parlant arribi directament i millor a l’audiòfon o implant coclear”.

“Garantir que estiguin assegurats aquests elements facilitadors perquè arribi el missatge amb ple contingut a les persones amb discapacitat auditiva és un dret, és simplement reconèixer que ha de posar-se en pràctica”, conclou Raimon Jané que, en representaci´ó de l’entitat, fa una crida a les persones amb sordesa perquè participeu en aquest projecte, donant a conèixer les nostres demandes, les nostres necessitats, per a trencar les barreres de comunicació i fer que l’accessibilitat universal a la comunicació sigui un fet acceptat, impulsat i prestigiat per tothom.

Com puc participar?

Ser voluntari/a del projecte PARTICIPA vol dir que hauràs d’omplir un qüestionari en línia al mes i, de forma opcional, participar en un fòrum on es compartiran experiències, opinions i dubtes,

En aquests qüestionaris simplement hauràs de respondre segons la teva experiència com a persona amb sordesa. Uns qüestionari que estaran sempre relacionats amb les barreres, tan físiques com socials (prejudicis, estereotips, conductes,..), que vius en el teu dia a dia.

Creiem que és indispensable que es reculli la veu de les persones amb sordesa i, per això, t’animem a a participar en aquest nou projecte.

sí, vull ser voluntari/a en el projecte PARTICIPA!

Notícies relacionades: Enfortim la nostra aliança amb l’institut Guttmann per promoure la participació social de les persones amb discapacitat


Per a qualsevol dubte i/o més informació posa’t
en contacte amb la Raquel Díez
aliances@acapps.org | 93 210 55 30 
tel. mòbil  607 036 886  (whatsapp)

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *