Expliquem les accions i els comptes de 2022 a l’assemblea general d’ACAPPS

Expliquem les accions i els comptes de 2022 a l’assemblea general d’ACAPPS

Un anys més satisfetes d’haver compartit ahir, amb les persones amb sordesa i famílies sòcies, l’assembleea general ordinària de l’associació ACAPPS. Una trobada anual molt important per a la base social de l’entitat, on expliquem les actuacions fetes durant el 2022, els resultats assolits i on també fem públics els comptes: els ingressos i despeses i la seva distribució. Un exercici de transparència, com a entitat d’utilitat pública, i de bon govern que aquest any es va acompanyar, també, d’una assemblea extraordinària per actualitzar els estatuts de l’associació.

També es va aprovar la incorporació de dues noves membres a la Junta Directiva, la Sheila Cristóbal com a vocal del grup de treball de Participació i de la Marina L. Riudoms, com a vocal del grup de treball de Cultura. També es va aprovar que l’Ana Barrera assumirà la funció de tresorera, a més de seguir sent la vicepresindenta de l’entitat.

Compromís amb les famílies, les persones amb sordesa, la inclusió laboral i l’accessibilitat a la comunicació.

En el marc de l’assemblea general ordinària vam fer públics i es van aprovar, els comptes anuals de l’exercici 2022, així com la memòria d’ACAPPS 2022. També el nombre de persones sòcies i beneficiàries dels serveis de l’associació: 1.391 persones i famílies associades, que són la nostra raó de ser; i de 1.185 persones que s’han beneficiat dels serveis que oferim en suport a les famílies i a les persones amb sordesa, en orientació i inclusió laboral, en logopèdia i rehabilitació auditiva, en els grups d’ajuda mútua i en accessibilitat.

En l’àrea de Famílies, destaquem l’esforç i el compromís de l’entitat amb les famílies amb fills i filles amb sordesa: ens centrem a donar resposta a les seves necessitats. Consolidem la nostra presència a l’espai d’associacions de l’hospital Sant Joan de Déu, iniciem el finançament del 100% de logopèdia per a les famílies més vulnerables i ens coordinem amb els CREDAs i Serveis Socials. Creiem en un model de participació activa de les famílies: volem generar nous espais de participació, apropar-nos encara més i generar vincles entre elles.

Pel que fa a l’atenció i suport a les persones amb sordesa, impulsem una nova activitat per a les persones amb sordesa majors de 65 anys, el taller Fem Memòria, per evitar el deteriorament cognitiu. Vam oferir 14 sessions i van participar-hi vuit persones. També destaquem la millora en la gestió del programa Apropa Cultura amb la incorporació de personal de suport al servei i un total de 316 entrades gestionades.

Des del Servei d’Orientació i Inclusió Laboral, presentem tres plans formatius per obrir noves oportunitats laborals a les persones amb sordesa en recerca de feina en sectors altament demandats: auxiliar en tècnic/a audiovisual i accessibilitat; operari/a en indústria alimentària i desenvolupador/a web front-end. També donem valor a tot el que oferim a una persona amb sordesa en recerca de feina: acompanyament individualitzat, ofertes de feina actualitzades, sensibilització a les empreses i seguiment durant i posteriorment a la inserció a l’empresa.

A través d’aquest servei, impulsem i fomentem la contractació laboral de les persones amb sordesa a l’empresa ordinària que aconseguim en un 83% de les insercions assolides.

Aquest any també hem dedicat un espai per explicar la importància de les nostres xarxes de participació activa a l’associació, amb la xarxa de Dones amb Sordesa, la d’Estudiantat Universitari i la de Voluntariat.

Seguim la presentació d’accions del 2022 amb una pinzella de la tasca feta, a través de la Federació ACAPPS, en incidència política i social, en accessibilitat i en comunicació.

Amb la Federació ACAPPS, representem i defensem a Catalunya els drets de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral en els àmbits d’educació, salut, ocupació i de participació social i cultural.

En aquest sentit posem l’accent en la nostra capacitat d’incidència política i social: participem, com a entitat membre del Comitè Català de Persones amb Discapacitat, al Consell de la Discapacitat de Catalunya des d’on impulsem el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat. En la mateixa línia, la nostra incidència directa en la Taula de Participació per a una Sistema Educatiu Inclusiu (TAPSEI) i en l’elaboració del Decret d’Accessibilitat, que s’espera en breu que sigui aprovat i que suposarà un salt significatiu en el dret a l’accessibilitat a la comunicació per a les persones amb sordesa.

Destaquem el compromís de l’ajuntament de Barcelona en subtitular consells plenaris i audiències públiques. Arribem també a altres municipis del Vallès i del Baix Llobregat, cada vegada més sensibilitzats en oferir actes públics accessibles. També consolidem la subtitulació a distància i dels audiovisuals en diferit.

Seguim dirigint la nostra comunicació amb un estil directe i proper perquè les persones amb sordesa i les famílies amb un fill/a amb sordesa se sentin identificades, reconegudes i vinculades a l’associació. Guanyem presència a les xarxes socials -twitter, instagram i facebook- on ens podeu seguir i participar i visibilitat als mitjans de comunicació amb vint aparicions, entre aquestes al Tot es Mou (TV3), La Vanguardia i el Punt Avui.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *